Wil je het gat in de geschiedeniskennis van je kinderen dichten? Denk deze herfst dan eens aan een bezoek aan deze expo in De Wereld van Kina. Via kijkkasten, vitrines, animaties, interessante weetjes en een interactief parcours dompelt De Wereld van Kina je op een speelse en educatieve manier onder in het kleine rijk van Van Eyck met de tentoonstelling 'Dag Jan'!

Waarom is deze expo zo tof?

De 12-jarige hedendaagse kleinzoon Jan Van Eyck neemt je op een speelse manier mee naar de leefwereld van zijn beroemde voorvader. Wandel samen met je bubbel eens rond in de galerij, de huiskamer, het schildersatelier en de dakkapel van één van de beroemdste kunstenaars ter wereld en ontdek er zijn ongeëvenaarde portretten, het Lam Gods, zijn schilders- en verftechnieken in zijn middeleeuwse atelier en zijn vele geheime avonturen in vreemde landen: ze komen allemaal aan bod op een speelse en educatieve manier. De oude Vlaamse Primitieven vermengd met de moderne skate-cultuur? Het lukt wel degelijk!

Fijn om weten! De expo is te bezoeken tijdens de openingsuren van het museum De wereld Van Kina. De inkom is inbegrepen in het toegangsticket van het museum.