In het laatste weekend van september wordt Gent drie dagen lang de ultieme speeltuin voor tekenliefhebbers én tekenleken van alle leeftijden. Tijdens Drawing Days zet Kunstwerkt iedereen aan tot tekenen.

Speeddaten met behulp van tekeningen, schommelen onder de stadshal, wandelroutes voor jong en oud, betekende ramen en muren, exposities van nieuw talent en gevestigde waarden, omzetten van tekeningen naar muziek,…: Gent pakt uit met een topprogramma tijdens Drawing Days. Jong en oud, beginner of geoefend tekenaar: iedereen is welkom om te komen kijken en tekenen tijdens één van de 110 activiteiten.

Wat zijn nu de àllerleukste activiteiten met kinderen?

Jep, Drawing Days is keiharde fun ook mét je kinderen. Dit is de selectie van de leukste activiteiten voor het gezin.

KIDSCINEMA TEKENT!
KASKcinema | 1 oktober (10:30 – 12:30)

Tijdens Drawing Days staat KIDScinema helemaal in het teken van tekenen! Eerst ontdek je origineel getekende animatiefilms en live action filmpjes over de vele mogelijkheden van tekenen. Een uurtje later kan je meedoen met de workshop van Sofie De Mol. Tijdens deze workshop van 40 minuten onderzoeken we verschillende materialen om mee te tekenen en proberen we onze favoriete scene uit de filmpjes uit te beelden.
(KIDScinema zijn maandelijkse filmvertoningen in KASKcinema voor kinderen van drie jaar en ouder. Kinderen en hun ouders kunnen er filmpjes ontdekken die buiten het reguliere en/of commerciële circuit vallen. ) (extra info voor website)  www.kaskcinema.be

WAAR IS WASCO?
NEST en Kunstwerkt I 29, 30 september en 1 oktober (10:00 – 16:00)

Vind jij alle stickers van Wasco? Ga op zoek doorheen de stad! Met het ‘Waar-is-Wasco?’-boekje in de hand ga je op stap met het gezin of de hele familie. In de voetsporen van deze al te gekke Wasco ontdek je tekenopdrachten die te maken hebben met de plek waar je bent. Wie vindt alle plekken waar Wasco zich verstopt? Breng je eigen pennenzak met (kleur-)potloden en stiften mee. We eindigen op de Bijlokesite met een verrassende Wasco-activiteit (tot 18:00). Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

LAND IN ZICHT!
Historische Huizen Gent | 1 oktober (14:00 – 18:00)

Hoe cool zou het zijn als je je eigen eiland kon verzinnen? Dit is je kans! Tekenaar Pieter Gaudesaboos en auteur Brunhilde Borms helpen je met superleuke opdrachten, zoals: ontwerp een vlag voor je eiland, stel de kleding van je landgenoten samen, verzin nationale feestdagen zoals ‘computerspeldag’ of ‘pyjamadag! Kies welke bijzondere voertuigen er te vinden zijn op jouw eiland… Samen met Pieter en Brunhilde kan je de gekste dingen bedenken. Kom binnen en ga buiten wanneer je wil tijdens de namiddag.
Vanaf 6 jaar / gratis/ www.sintpietersabdij.stad.gent/)

Biw Window Walk -GENT

AAN DE SLAG MET DE VORMENMACHINE VAN KUNSTENAAR KRISTOF VAN GESTEL
Design museum Gent | 1 oktober (10:00 – 12:00)

Ken jij een ‘vormenmachine? Kunstenaar Kristof Van Gestel vond ze uit. Het is een kunstwerk, een teken- en knipmachine die vormen maakt volgens de instructies van de kunstenaar. Daarvoor is Kristof op zoek naar iemand die vormen tekent van alledaagse voorwerpen. Wil jij hem helpen? Met de vormen die jij maakt gaat Kristof Van Gestel verder aan de slag. Zo werken jullie samen met zijn machine aan een artistiek proces waarbij niet alleen instructies een rol spelen, maar ook persoonlijke keuzes, toeval en dialoog.
(Vanaf 5 jaar / Kinderen 5 euro, Volwassenen 10 euro / reserveren nodig! /www.designmuseumgent.be

DE TENTOONSTELLINGSLAAN WORDT EEN TENTOONSTELLINGSLAAN
De Cultuurloft  |  30 september (14:00-18:00) en 1 oktober (14:00-18:00)

Ben je tussen 6 en 9 jaar? Kom naar de Cultuurloft en laat samen met kunstenaar Arn Van Wijmeersch je fantasie los op de stad Gent. Teken je eigen verhaal met sprookjesachtige figuren die onder de Stadshal wonen of moedige ridders die eervol de stad te paard beschermen. We hangen je tekening op in de Tentoonstellingslaan tussen de bomen. Dankzij jou wordt de Tentoonstellingslaan een echte tentoonstellingslaan! Wie wil, kan ook de tentoonstelling van Arn Van Wijmeersch bezoeken.
(Vanaf 6 tot 9 / gratis / www.decultuurloft.be)

  • Start: 01 October 2017

Geef een reactie