Het filmfestival van Oostende komt er weer aan! Niet enkel voor diehard cinefielen, want er zijn ook twee prachtige familiefilms mee te pikken.

Storm

download

Storm is de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten, die in het grootste geheim ook verboden geschriften drukt. Het jaar is 1521 en de Inquisitie zwaait ongenadig de plak over Antwerpen. Ook Storms veilige leventje komt volledig op z’n kop te staan wanneer Klaas wordt betrapt. Vader wordt gearresteerd, en Storm wordt het middelpunt van een klopjacht op een verboden brief. Achtervolgd door soldaten krijgt hij hulp van Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels onder de stad woont. In een race tegen de klok proberen ze samen Storms vader te redden van de brandstapel. Maar wie kunnen ze nog vertrouwen?

Te zien op 13/9 in Kinepolis

 

 

Little Harbour

posterVeel liever dan moeder, wil Lucia de beste vriendin van haar dochter Jarka zijn. Een normaal gezinsleven blijft voor Jarka daardoor slechts een onvervulde droom. Op zoek naar warmte en affectie, komt ze in een treinstation een achtergelaten jonge tweeling tegen. Ze neemt hen mee naar het tuinhuisje van haar grootmoeder waar ze een warm nest probeert te creëren. “Little Harbour” werd vertoond op de Berlinale en het Filmfestival van Praag.

Te zien op 9 en 12/9 in Kinepolis Oostende

  • Start: 09 September 2017

Geef een reactie