De hele dag door worden ouders en kinderen uitgenodigd om de tentoonstellingen Bernard Van Orley en Prenten in de eeuw van Bruegel vrij te bezoeken. Ze worden begeleid door animatoren die hun bezoek aangenamer zullen maken met toelichtingen en creatieve activiteiten.

Op uitnodiging van BOZAR nemen de partnerorganisaties van het Bruegeljaar de Hortahal in met creatieve en ludieke workshops:

Bokrijk: « 1, 2, 3, 4, hoedje van papier »
De mensen in de zestiende eeuw droegen vaak een hoofddeksel, meestal gemaakt uit leder of stof. In ons atelier houden we het bij een hoedje van papier! Met behulp van verschillende papiersoorten en sjablonen creëren je kinderen zelf een fantastisch exemplaar.

Gaasbeek: « Dancing and playing with Bruegel »
Dans als een echte prinses of ridder op kasteelmuziek, kies een spel uit Bruegels ‘Kinderspelen’ en verkleed je in een personage uit de middeleeuwen!

Koninklijke Bibliotheek van België: « Druk je eigen monstertje! »
Kies je favoriete Bruegelmonstertje en ga zelf aan de slag met de inktrol! Tijdens deze activiteit ontdek je hoe je zelf een prent kan afdrukken.

Dilbeek en WAUW: « BABELSTEDEN »
Ontdek de visionaire stad aan de hand van de Toren van Babel en bouw samen met andere kinderen aan een grandioze woontoren, met hangende tuinen, werktuigen en 3D-collages incluis. Aan het einde van de dag vormt het geheel van woontorenmaquettes een sculptuur van torensteden. Waauw!

 

Hallepoort: inloopateliers: « Maak een Bruegels rommelpotje!  » en « Zingen met een rommelpot! »
Juist, een rommelpot! Het is een oud volksinstrument dat een froepfroepfroep geluid maakt! Het werd bij carnaval en kermissen gebruikt om muziek te maken. Handen uit de mouwen en voor je het weet, heb je een zelfgemaakt en zelf versierd instrument. De schilderijen van Bruegel zetten je op weg. Van de liere, van de laere… Een liedje zingen én jezelf begeleiden op de rommelpot is een hele kunst, maar met wat hulp en oefening lukt het je zeker.


Coudenberg: « WAOUW! Verrassingskoffers om iets te leren en plezier te maken »
Ga op zoek naar de WAOUW-koffers! Aan het onthaal krijg je een sleutelbos waarmee je koffers kan openen die verstopt zijn in het Coudenbergpaleis. Elke koffer bevat materiaal waarmee je de geschiedenis, het gebouw en de verzameling van het museum en van Brussel kan ontdekken.

Alle activiteiten zijn Pop in - Pop out, vooraf inschrijven is niet nodig. Ze zijn toegankelijk zonder tijdsbeperking, zolang het programma het toelaat.

 

 


Info

Start

31-03-2019

Einde

31-03-2019

Adres

Vlaanderen, België