Veertig jaar Sprookjeshuis Rivierenhof! De eerste generatie kinderen die naar verhalen kwam luisteren is inmiddels zelf volwassen. Ook de vertelkunst is mee gegroeid. Dankzij storytelling genieten nu ook heel wat volwassenen van verteloptredens en -festivals. 

Verlorenbosverhalen

Veerle Ernalsteen en Tom van Mieghem

Wat wouden nog weten maar mensen zijn vergeten. Waar wolven achter bomen - loeren - en meisjes voorbij dromen. Jonge vrouwen met een zwarte kap en meisjes van melk en appelsap. Van vogels en herinneringen en andere in het bos verloren dingen. Eigenzinnig fris, vol verrassing en humor toveren deze twee Vlaamse topvertellers een avond vol parels van verhalen.

Veerle Ernalsteen - Fris, eigenzinnig en met humor

Veerle brengt al meer dan 18 jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken. Voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. Soms een tikje duister, hoewel … er loert ook romantiek en sensualiteit om de hoek in haar vaak pittiger man-vrouwverhalen. Steeds met humor en deugnieterij verteld, met emotie en plezier en in interactie met het publiek. Meer weten: www.veerleernalsteen.be.

Tom Van Mieghem, verhalenverteller en poppenspeler

Tom is steeds op zoek naar de kracht van de eenvoud. Met die eenvoud de mensen betoveren, daar houdt hij van. Hij reist het land door met verhalen voor iedereen, van de kleinsten tot de oudsten. Soms is Tom alleen op pad, vaak is hij vergezeld van muzikanten en/of poppen. Tom geeft ook workshops vertellen en poppenspel (o.a. voor de Nederlandse Vertelacademie) en hij was ook jarenlang vaste verteller in het Sprookjeshuis. Meer weten: www.theaterhutsepot.be