Theatergezelschap De Proefkonijnen bouwde deze zomer, ter ere van z'n 10-jarig bestaan, een eigen theater in het centrum van Antwerpen. De initiatiefnemers maakten de belofte er de culturele hotspot voor families van te maken en lijken die belofte nu in te lossen. Naast de eigen voorstellingen programmeerden ze producties van collega’s uit Vlaanderen & Nederland die allen één ding gemeen hebben: hun kleinschaligheid.

We hebben goed nieuws! Want dit voorjaar valt er IEDER weekend iets te beleven. De Proefkonijnen wil gezinnen warm maken met een gevarieerd aanbod aan theater, poppentheater en doe-voorstellingen voor verschillende leeftijden. In de krokusvakantie is de nostalgische eigen productie ‘Omajacht' nog te zien, daarna is er de absurde voorstelling voor tieners 'Lancelot en de Heilige Vrouw' en later dit voorjaar zijn verschillende gastvoorstellingen aan de beurt die slechts eenmalig in Antwerpen te zien zijn. In het oog springt bijvoorbeeld ’Stuk!’ van de beloftevolle Nederlandse poppenspeelster Marisa Laperdrix die er met haar nieuwe voorstelling voor het eerst in België te zien zal zijn.

Tot slot heeft De Proefkonijnen een uitwisseling met een bevriend gezelschap uit Gent. Ook daar opende dit jaar een nieuwe theaterzaal 'Op De Wolken' waar intieme voorstellingen centraal staan en waar onder andere voorstellingen van De Proefkonijnen aan bod komen. Het Gentse gezelschap komt dan weer op 8 maart met 'Drakenjacht' naar Antwerpen.

Wie bij deze voorstellingen een plekje wil bemachtigen, kan er beter snel bijzijn aangezien in het gezellige zaaltje het aantal plaatsen beperkt is. Allen daarheen zeggen we jou!

Info

Start

06-03-2020

Einde

30-04-2020