Tinkeren is een speelse methodiek waarbij je samen aan de slag gaat met allerlei materialen en technieken, zonder vaste handleiding. 

De Tinker Studio is tijdens de openingsuren van het museum altijd toegankelijk voor bezoekers om op eigen houtje aan de slag te gaan. Maar tijdens elke eerste zondag van de maand helpt een enthousiaste 'huis-tinkeraar' je op weg

Ook op zondag 2 februari is zo'n tinkeraar aanwezig om je op idee├źn te brengen of een handje te helpen bij de uitvoering van je gekste creaties. Je vindt de Tinker Studio in de hoofdtentoonstelling op de bovenste verdieping van het museum.

Toch niemand te zien? De huis-tinkeraars zijn vrijwilligers in het museum en zijn mogelijk niet de volledige dag aanwezig. Of misschien nemen ze net een korte pauze... Doorgaans kan je ze tussen 11 en 17 uur aantreffen in de tinkerruimte. 

Hou je in elk geval vooral niet in en experimenteer er zelf op los met het aanwezige materiaal. Je komt en gaat wanneer je wil. En vooral...prutsen is toegestaan!

Beeld: Industriemuseum