Bokrijk zorgt voor een zomer boordevol beleving en het Openluchtmuseum barst van de bedrijvigheid. Dagelijks zijn er activiteiten voorzien voor jong en oud, waar verleden, heden en toekomst samenkomen.

Je kan gedurende de hele zomer wekelijks maar liefst 50 verschillende vakmannen- en vrouwen aan het werk zien waaronder eigen vaklui maar ook andere toppers, zoals de winnaar van de Young Talent Henry Van de Velde Award, Sep Verboom, zijn deze zomer te gast in Bokrijk. Bijzondere aandacht gaat uit naar het vakmanschap rond textiel, via BKRK Textiel met als vakcurator Tim Van Steenbergen, maar ook door workshops zeefdrukken door zeefdrukatelier ‘Gezeever’ en een demo van indrukwekkende weeftechnieken.  Dankzij een gids kan je de restauraties van de verschillende historische gebouwen nu nog intenser meevolgen en de verhalen achter de restauraties leren kennen. Kinderen kunnen hun de hele zomer lang uitleven in de speel(w)erf, een belevingsschuur over architectuur, woon-en bouwcultuur en de restauraties in Bokrijk.

Nog meer activiteiten? Ga op ronde met de boer, help mee bij de imker, maak een kruidenwandeling, leer smeden, geniet van kindertheater op woensdagnamiddag of volg op zaterdag een yoga-sessie met de kids. Kortom heel wat te beleven! Uiteraard kan je ook steeds terecht in de vernieuwde speelschuur voor traditionele volkssporten en -spelen zoals kegelen, krulbollen, bikkelen en reeplopen, maar dan in een modern kleedje. Wat dacht je van je eigen broodje bakken of een coole shoppingtas met je eigen ontworpen print? In de atelierschuren kan je terecht voor het zelfgemaakt souvenir!

Kijk hier voor de activiteiten op de dag van jouw bezoek.