Wil jij ook wel eens doen van 'bake to impress' maar heb je geen fancy taartdecoraties in huis, hou je niet van plakkerige suikerpasta en groeien er in jouw tuin lekkere verse kruiden? Ga dan voor een paar minuutjes kruiden plukken de deur uit en zoek in je eigen hof een aantal prachtexemplaren. Of dat nu munt, rozemarijn of peterselie is, als 't er goed uitziet en eetbaar is, is 't eigenlijk al ongeveer goed. Ga met je versgeplukte decoratie aan de slag en laat ze shinen op je baksels met deze tips!

Piece of cake

Kruiden gebruiken om taarten te versieren is een piece of cake. In bovenstaand geval zelfs easy peasy lemon squeezy. Een paar takjes rozemarijn in combinatie met wat schijfjes citrus, kunnen perfect dienen om kleine foutjes in je (mis)baksels te verdoezelen. Scheurtje in je cheesecake? Hup, takje erop! 't Ziet er mooi en fris uit en niemand gaat ooit weten dat er een schoonheidsfoutje onder zit.

Wat ook kweetnihoetof is, is om je kruiden niet enkel op je baksel te leggen, maar het er ook in te verwerken. Dat kan je bijvoorveeld doen door de boter die je voor een botercrème gebruikt eerst te smelten, de kruiden er 20 minuten in te laten weken en daarna die boter verder te verwerken tot botercrème. Ook slagroom kan je pimpen door je room eerst op te warmen, er kruiden (basilicum bijvoorbeeld) in te laten trekken en je room daarna op te kloppen. 

Een koekje van eigen kruiden

Duw voor je je koekjes in de oven steekt heel voorzichtig een klein takje kruiden in het deeg. Lavendel en basilicum zien er niet fantastisch uit als je ze bakt, maar kruiden als peterselie, dille en salie kan je perfect mee in de oven steken en ze komen er prachtig uit. 


Deze geweldige ideeën vonden we bij A Beautiful Mess