Bij deze nomineren we "Hot N Cold" van Katy Perry als soundtrack van dit artikel. Want hot en cold, dat is exact waar de thermoskes in dit artikel voor zorgen. Deze praktische en bovendien belachelijk stijlvolle thermossen houden eten en drinken zo koud of warm als jij zelf wil. Ze lekken niet, zijn gemakkelijk te reinigen en kunnen tegen een stootje. Laat die koude winter maar komen, wij zijn er met de kanjers van deze vijf merken helemaal klaar voor om er op uit te trekken! Haja, met moeten die #1000UurDeDeurUit tracker toch vol krijgen?!

Chilly's

Met een Chilly's thermos ben je de hele dag chill, want je hoeft je geen zorgen te maken over een fles die lekt of je heerlijke warme choco die koud wordt. De flessen houden je drankjes 24 uur lang koel en 12 uur lang warm. Ze zijn lekvrij en bovendien condenseert ook de buitenkant van je fles niet, dus geen gedoe met uitkijken dat de fles in je rugzak geen staatsgeheimen natmaakt. De flessen zijn gemaakt van roestvrij staal, dus hij gaat niet meteen kapot als je 'm laat vallen omdat je weer teveel tegelijk in je handen hebt. Het leukste van al: de flessen bestaan in 1001 kleurtjes, met keiveel vrolijke printjes en ze zijn best betaalbaar. We horen je al denken "yes, voor elke outfit een andere fles". En tussen ons gezegd en gezwegen, dat lijkt ons een verdomd goed plan. Dat van die kleurtjes was misschien toch niet het leukste van al. Chilly's heeft namelijk ook superstylish food pots. De food pots houden je restje spaghetti van de avond voordien 4 tot 6 uur warm (afhankelijk van het formaat). En in november 2020 voegt Chilly's ook coffe cups toe aan de shop. Driemaal hoera voor reusable coffee cups, save the turtles!

Foto: Amazon

BergHOFF

Ook BergHOFF heeft een heel arsenaal aan thermoskes waar je de dag mee doorkomt. Thermosflessen in allerlei vormen en formaten, maar ook food containers in verschillende groottes. Ideaal om fruitsla vers te houden en superhandig als de school van je kinders de warme maaltijden afschaften. 's Morgens snel wat macaroni of een soepke opwarmen, in dat containerke steken en hup, je kind heeft 's middags een lekkere warme maaltijd. 

Foto: BergHOFF

Flaske

Ze lijken qua design een beetje op die van Chilly's en je waant je in Scandinavië wanneer je de naam van het merk hoort. Want hoewel Flaske werd opgericht door één van onze noorderburen, is dat volgens ons gewoon Scandinavisch voor fleske. En ze hebben niet enkel fleskes, ze verkopen ook een bakerke, koffiebakerke en food patske. Haha, sorry. Dat was een binnenkoppertje. Bekers, koffiebekers en food pots dus. Leuk extraatje: je kan de flessen, bekers en koffiebekers laten graveren. Je hoeft er dus geen naamstickers op te plakken die er na de eerste afwasbeurt alweer afvallen. Ook deze zijn er in een heleboel vrolijke kleuren en verschillende formaten!

Foto: Flaske

Dopper

Als je 'm nog niet kende, ken je 'm nu gelukkig wel! Dopper is dé reusable fles der reusable flessen. Deze topper (haha, Dopper - topper, snaptem?) is al een tijdje bekend om zijn kleurrijke waterflesjes, maar wist je ook dat ze thermosflessen hebben? De Dopper Insulated bestaat in 2 verschillende formaten: het klassieke formaat van 350 ml en de iets grotere versie van 580 ml. De thermosversie bestaat nog niet in even veel kleuren als de plastic versie, maar er zijn al een paar classy versies in basic kleuren op de markt. Zo is er bijvoorbeeld ook een doorzichtig exemplaar, hoe cool is da?! Pluspunt: je kan de Doppers als het ware uit elkaar schroeven, waardoor het bovenste deel van de fles kan dienen als bekertje. Kweetnihoehandig! Klein minpunt: de Dopper Sport Caps die je op de plastic flessen kan monteren, zijn voorlopig nog niet compatibel met de thermosflessen. Komaan Dopper, wij willen onze ijskoude drankjes ook met zo'n teuteke kunnen drinken! 

Foto: Dopper

Kambukka

Last but not least, heeft ook Kambukka kanjers van koffie- en theebekers. Zowel de Etna als Olympus hebben een handig open- en sluitsysteem, waardoor je door een klein gaatje kan drinken en niet morst wanneer je in de auto zit en iets te enthousiast over een drempel rijdt. In een koffiebeker van Etna blijft je drank 5 tot 9 uur warm en 11 tot 18 uur koud, afhankelijk van de grootte. Bij een Olympus is dat 6 tot 10 uur warm en 11 tot 18 uur koud. Kweetnihoehandig ook, met het Snapclean systeem kan je je thermos heel gemakkelijk uitwassen zonder dat er plakkerige koffierestjes achterblijven. Je hoeft de deksels niet eens zelf af te wassen, dat doet de vaatwasser voor jou! Ook bij dit merk zijn een aantal leuke food jars te vinden, die je voedsel tot 9 uur warm houden. Yum!

Foto: Kambukka