Oh man. We zijn nog steeds fan van de goeie simpele boterham met een goei belegske op. Want drie keer per dag je hele gezin voeden, dat is best een serieuze opdracht. Eéntje die we niet nodeloos moeilijk hoeven te maken! Vandaar dat ik ook met de website Goestjes.be begon, waar ik met regelmaat eenvoudige kidsproof gerechten deel die klaar zijn binnen het half uur. Ook bij de lunch is het toverwoord 'keep it simple'. Daarom
zijn boterhammen 's middags dik ok! Want wees nu eerlijk, die slaatjes, al
goed en wel, maar wie heeft de tijd, goesting én inspiratie om elke dag
lunchslaatjes te maken?

Wij zijn die-hard fans van 'gewone' boterhammen. Lekker, makkelijk en alles behalve saai. Dat bewijzen deze simpele maar megalekkere boterhamrecepten die je hieronder vindt. Snel klaar, geen vettig boelke maar wel bomvol smaak én voor elk wat wils. 

Boterham met geprakte avocado en gerookte zalm

Een persoonlijke favoriet is deze boterham met geprakte avocado en gerookte zalm. Je kan hem eventueel nog verder afwerken met wat tuinkers, kappertjes en sla.

Wahebdenodig?

  • Brood naar keuze
  • 1 rijpe avocado
  • Sap van 1/2 limoen
  • Peper en zout
  • Enkele sneetjes gerookte zalm

Hoedoededa?

Schep het vruchtvlees uit de avocado, prak met een vork, besprenkel met het limoensap en breng op smaak met peper en zout. Beleg je boterham met een laag geprakte avocado en werk af met plakjes gerookte zalm.

Boterham met amandelpasta en banaan

Deze boterham met amandelpasta en plakjes banaan is precies een taartje! Je kan de amandelpasta zelf maken (dat doe je door noten gewoon heel lang te hakken in je foodprocessor), maar intussen vind je in menig supermarkt kant-en-klare potjes met pure amandelpasta. Let er wel op dat de pasta enkel noten bevat, dan zit je 100% goed en kan je zonder enig schuldgevoel je boterham rijkelijk met deze lekkernij besmeren. Ik garandeer je dat die choco snel vergeten is!

Wahebdenodig? 

  • Brood naar keuze
  • 100% pure amandelpasta
  • 1 banaan

Hoedoededa?

Besmeer je boterham met amandelpasta, snijd de banaan in plakjes en beleg er de amandelpasta mee.

Carpaccioboterham

Deze carpaccioboterham is een ode aan het gelijknamige Italiaanse vleesgerecht. Omdat deze boterham rauw vlees bevat is hij eerder geschikt voor oudere kinderen en hun ouders. Zorg ervoor dat je de carpaccioboterham koel bewaart. Ideaal dus voor een thuislunch, maar een minder goed idee voor de brooddoos of voor picknick tijdens een pretparkuitstap (moest dat ooit weer mogen…).

Wahebdenodig?

  • 100 g americain natuur
  • Zwarte peper van de molen
  • Balsamicosiroop
  • 2 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
  • 100 g rucola

Hoedoededa?

Beleg je boterham met een laag americain natuur, kruid met zwarte peper. Doe er enkele dotjes balsamicosiroop op en werk af met Parmezaanse kaas en rucola.

Boterham met hummus, komkommer en gegrilde paprika

Hummus hebben we altijd in huis, want het is niet alleen heel lekker bij de apero, maar ook overheerlijk als broodbeleg! Je kan tegenwoordig heerlijke hummus kant-en-klaar kopen, of je maakt ze heel makkelijk zelf. Aan jou de keuze! 

Wahebdenodig?

  • 1 blik kikkererwten (400g) + 2 eetlepels vocht
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel komijn
  • peper en zout
  • Brood naar keuze
  • Enkele gegrilde paprika’s (uit een bokaal)
  • 1/4de komkommer

Hoedoededa?

Doe de kikkererwten, het vocht, de tahin, look, citroensap en de komijn samen in je foodprocessor en mix tot smeuïge hummus. Kruid naar smaak met peper en zout. Besmeer je boterham met een flinke laag hummus, werk af met plakjes komkommer en wat stukjes gegrilde paprika.

Boterham met gezonde homemade eiersalade

Dit laatste boterhammeke is een echte allemansvriend. Deze homemade eiersalade gemaakt van hardgekookte eitjes gemengd met yoghurt is lekker licht en bomvol smaak! 

Wahebdenodig?

  • 3 eieren
  • 1 eetlepel fijngehakte verse dille
  • 2 eetlepels yoghurt
  • snufje zout
  • snuf cayennepeper
  • Eventueel wat (appel)kappertjes voor de afwerking

Hoedoededa?

Kook de eieren een 8-tal minuten. Giet af en overgiet onmiddellijk met koud water. Laat afkoelen. Pel de afgekoelde eieren en doe ze in een mengkommetje. Prak ze met een vork. Doe er de yoghurt, dille, cayennepeper en het zout bij en meng goed. Kruid bij naar smaak. Beleg je boterham met de eiersalade en werk af met wat kappertjes.

Op zoek naar meer doordeweekse kookinspiratie? Op Goestjes.be vind je heerlijke, eenvoudige recepten voor elke dag, klaar in 30 minuten of minder! Volgen via Instagram is altijd ook een goed idee!