Wist je dat thee na water de meest gedronken drank is ter wereld? Er wordt dus flink gedroogd, getrokken, gezet en gedronken. Maar waar is thee nog goed voor behalve om te drinken? We vroegen het aan Isabelle Moussiaux, rasechte theelover en bedenker van MiniMarieTea, een thee speciaal voor kinderen. 

Thee als naspoeling voor droog haar

Indien je last hebt van droog haar, probeer dan eens een thermos warme thee door je haar te spoelen na jouw gebruikelijke shampoo. Het geeft een mooie, natuurlijke glans. Welke thee/ infusie je gebruikt maakt niet uit, al doe je dit het liefst met zachte kruiden, zoals kamille, citroenverbena of citroenmelisse.

Theebuiltjes zijn de nieuwe komkommers

Om vermoeide, zware ogen en wallen te verlichten, kan je theebuiltjes op je gesloten ogen leggen gedurende een kwartiertje. Elke thee is ook hiervoor geschikt, maar kies toch best een kamille infusie.  Hoewel groene en zwarte thee een goed effect hebben op de wallen, voelt de kamille erg zacht en kalmerend aan.

Thee past da bij pasta? Jazeker!

Je kan gebruikte theezakjes bij het vier-uurtje hergebruiken bij de pasta of rijst ‘s avonds. Hang je gebruikte zakje in het kokende water en haal het eruit wanneer je je pasta of rijst toevoegt. Geeft een heerlijke touch aan je avondmaal! Jasmijn en kamille gaan goed bij rijst, groene thee bij pasta. Kaneel dan weer bij havermout voor het ontbijt.

Thee maakt de cirkel rond

Je kan gebuikte theebuiltjes of losse thee op de compost hoop gooien, zo wordt hij extra voedzaam. De theebuiltjes kan je ook nog eens laten trekken in een emmer of gieter warm water, haal de builtjes eruit, maak ze open en leg de thee rond de stam van je planten en overgiet ze met de emmer flauwe thee. Dit zal de planten en hun grond extra voeden alsook muizen en schimmels tegenhouden. En hey, kan het groener?

Thee is de nieuwe Mister Proper

Ruiten en spiegels kuisen. Zucht. Inderdaad. Eeuwige strepen en vettige vingers van onze pagadders. Dweilen met de kraan open… Wanneer je vanaf nu een kopje thee zit te drinken en staart naar de strepen op je ruit, is de oplossing nabij! Haal gewoon dat dampende theebuiltje uit je tas en wrijf ermee over de vlekken. Je kan ook met een spuitbus van losse thee werken uiteraard. Een wondermiddeltje.

Deze tips kwamen er dankzij Isabelle Moussiaux (36), uitvindster van MiniMarieTea, een speciale thee geschikt voor kinderen. Wist jij dat kinderen best geen gewone thee drinken? In thee zit namelijk theïne, dezelfde stimulerende stof als cafeïne in koffie. Te vermijden dus wegens voor de hand liggende redenen. Wie toch een gezellige tea-time wil met kroost moet dus op zoek naar een alternatief. Een thee enkel op basis van kruiden dus. Je kan het verhaal van Isabelle op de voet volgen via haar blog.  Niet alleen is ze met kinderthee bezig, Isabelle droomt van een assortiment gezonde kinderdranken.Haar producten liggen helaas nog niet in de winkel, maar je kan altijd rechtstreeks bij haar aankloppen.