Komt er weer een verjaardag aan met een bijhorend stresske voor de klastraktatie of het feestje? Want wat serveer je die koters? Sowieso iets lekkers waar niemand aan kan weerstaan... Cupcakes bijvoorbeeld. Wie lust dit niet en zot makkelijk gemaakt, toch? Om aan de schoolpoort niet als boring slashparent versleten te worden, geven we jullie alvast wat tips om dat vanillecakeje naar een hoger level te tillen. Voor 't gemak en tijdsbesparing: koop kant en klare cakes en smijt je volledig op de decoratie! (Geen mens dat dit hoeft te weten en geen kind dat dat smaakt!)

1. Koekiemonster 

Wie wil dit nu niet? Een cupcake met een koekje erbij?! Dat kan toch niet anders dan lekker zijn? Koekiemonster is so-wie-so keihard scoren bij iedereen! All you need zijn cupcakes, blauwe fondant, oogjes en een pak koeken. 


(LittlesList)

2. Hamburgerke als tienuurtje?

Een hamburger staat ongetwijfeld in de top tien favoriete dit-mag-ik-niet-eten-van-mama-en-papa-lijst van veel kinderen. Dit is jouw gulden middenweg. De combinatie van een hamburger en een cupcake! Je maakt (of koopt) je cupcakes en snijdt ze doormidden en nadien kan jij alleen of samen met je kind deze versieren met rode, gele en groene marsepein. 


(LittlesList)

3. Puppy love

Je beste vriend namaken op een cupcake, hoe tof is dat? Van de lieve, kleine, schattige oogjes, oortjes en neusjes, daar kan niemand aan weerstaan. De echte puppy zal dat hart van je kind wel veroveren, maar hoe extra blij zouden ze zijn als ze een cupcake kunnen krijgen met diezelfde kleine puppy erop? Dat is toch de max! Zeer simpel, je hebt weer je cupcakes nodig (obviously) en de rest tover je erbij met botercrème. Je moet geen echte kunstenaar zijn om een hondje te creëren, en dus is dit het geknipte moment om je te laten gaan.

 (Fun Squared

4. More s'mores please

Een goeie ouwe cupcake met warme chocolade en marshmallows, daar trekt toch niemand zijn neus voor op? Je boring cupcake naar een nieuw level brengen, doe je door hem te vullen met marshmallow fluff (ne gesmolten marshmallow, quoi), hierbovenop komt wat warme chocoladesaus en daarbovenop nog wat van de fluff. Dit versier je dan met een petit-beurre koekje (tenzij je de originele Amerikaanse koekjes ergens weet te scoren) en voila, daar heb je een echte masterpiece.

(52 Kitchen Adventure

5. Troetelbeertjesgewijs

Worden jullie ook helemaal blij als jullie een regenboog zien?  Dat helemaal over the moon gevoel krijg je zeker en vast ook na het maken van deze cupcakes. Een regenboog cupcake, super easy en nog eens heerlijk ook. Je versiert je cupcake met botercrème of slagroom en legt er een stukje regenboog (een zure mat) op.  Hoe fantastisch is dat?! 

(My Frugal Adventures

6. Ene voor allen, allen voor ene

Als een kleine cupcake je al gelukkig maakt, beeld je dan eens in wat een grote met je gaat doen.. Als je wat meer tijd hebt kan je jezelf er misschien toe zetten om een giant cupcake te maken waarmee je in één klap iedereen kan laten smullen. De stapjes om deze beauty te maken, kan je best eens bekijken op The millennial Sahm. Hier wordt het maken ervan stap voor stap perfect uitgelegd. 

(The millennial Sahm)