Toegegeven, een kom tomatensoep met balletjes kan al eens smaken. Maar mensen die aan de kust wonen, gaan ook niet elke dag naar zee. Want dan is het speciale er snel af. Zorg dus voor wat variatie in je soepcreaties, zo blijft die gouwe ouwe kom tomatensoep met balletjes éxtra hard genieten als die plots weer op tafel staat.

Kippensoep op grootmoeders wijze

Foto: www.soepen.be


Wij zijn fan van ongeveer alles dat 'op grootmoeders wijze' gemaakt is. Want als er iets is dat grootmoeders kunnen, dan is het koken. En als er één keuken is waarin onze kinderen ongeveer alles eten, dan is 't wel in die van de bomma! Speel dus even de bomma-kaart met deze heerlijke kippensoep die jouw kids sowieso lusten!

Zoete aardappelsoep met crunchy pinda's

Foto: Chloe Kookt


Een vegan soepke met een heerlijk crunchy pindatopping om het helemaal af te maken. Geen fan van pinda's of koriander on top? No problemo, ook zonder toppings is dit een binnenkopper! Het receptje vind je hier.

Spaanse kikkererwtensoep met balletjes

Foto: VTM Koken

Hola qué tal?! Muy bien, want met deze goddelijke sopa waan je je op 1-2-3 in España. En 't is een soep met ballekes, dus daarmee scoor je sowieso al meer punten dan FC Barcelona ooit deed. Loïc deelt z'n receptje met veel plezier!

Vegan Marokkaanse wortelsoep

Foto: Chloe Kookt

Ben je de Spaanse Ramblas zo beu als wat en kan het je ondertussen geen moer meer schelen of de Sagrada Familia ooit nog af geraakt? Dan nemen we je met dit recept graag mee naar het zwoele Marokko! Deze heerlijke wortelsoep zit vol heerlijke Marokkaanse kruiden en is bovendien helemaal vegan.

Komkommersoep met zalmballetjes

Foto: Dagelijkse Kost


Dat zalm en komkommer een superlekkere koude combo zijn, was ons al duidelijk. Maar ook in een warme soep, gaan de twee ingrediënten hand in hand. En als er iemand is waarvan we dat graag aannemen, dan is het wel onze goede vriend Jeroen! Placeer je in je keuken en probeer zijn yummy recept eens uit!

Lehdes

Foto: Lekker van bij ons


Lehdes is een klassieke Marokkaanse linzensoep. Hoe ingewikkeld het ook klinkt, 't is zo gepiept! De soep is lekker kruidig, maar de smaken zijn lang niet over the top speciaal om een lang gezicht en de de 'amai, wadisda?' naar je oren geslingerd te krijgen. Serveer 'm met een lekker stukje Turks brood en geniet van een culinair tripje naar Marokko! Het recept vonden we hier.

Broccoli-courgettesoep met geroosterde amandelen

Foto: Chloe Kookt 

Deze gezonde soep is ideaal als lunch. Je moet er geen gigantisch kooktalent voor hebben en 't is bovenal snel klaar. De geroosterde amandeltopping zorgt voor een crunchy extraatje, yum! Hoe je dat maakt, vind je hier.