Het is nog vollen bak winter, dus wat is er op zo'n moment lekkerder dan een hete kom soep? Een gepimpte soep met topping, natuurlijk! Dat ziet er meteen veel chiquer uit en je krijgt er nog meer goesting van. Zet ze allemaal op tafel, zo kan iedereen zelf kiezen. Combineren mag!
- Snelle look croutons
Neem ongesneden brood, snij zelf sneetjes van anderhalve centimeter dik. Rooster ze in de toaster en wrijf ze daarna in met een teentje look (rasp het teentje over het brood). Kruid met zout en snij in blokjes. Croutons zonder één pan vuil te maken.
- Kikkererwten
Vegetarische balletjes, maar dan zeer eenvoudig. En lekker uiteraard. Iets meer tijd? Rooster ze 20 minuten met olijfolie in de oven om krokante kikkererwten in de soep te smijten.
- Groetenslierten
Een dunschiller met tandjes. Ons favoriet keukenaccessoire. Hou een stuk groente apart als je soep maakt en schil deze tot sliertjes. Voeg de slierten toe net voor het opdienen of zet een kom slierten op tafel.
- Truffelolie
Wij kunnen niet meer zonder truffelolie bij aardpeersoep. En andere soepen krijgen er ook iets extra's door. Probeer zeker ook goede olijfolie, sesamolie of notenolie.
- Geroosterde pompoenpitten
Wie graag pompoen klaarmaakt, houdt best de pitten bij. Rooster ze even in olie en kruid ze bijvoorbeeld met gerookte paprika en chili-poeder.
- Zout
Gerookt zout, fleur de sel, zoutvlokken (flakes) of truffelzout. Als je verschillende soorten zout hebt staan, kan je makkelijk afwisselen. En wil je een straf visueel effect, ga dan voor zwart zout. Bijvoorbeeld te koop bij Saltverk.
- Melkschuim
Wie thuis een melkopschuimer heeft staan voor de koffie, kan er nu extra gebruik van maken. Schuim melk naar keuze op, passend bij de soep (volle koemelk, sojamelk of amandelmelk).
- Salsa
Groentenconfetti (zo verkopen wij het aan tafel) of salsa. Rode, gele en groene paprika blokjes passen bijna bij elke soep. Frisse krokante blokjes for the win!
- Parmesan chips
Rasp voldoende parmesan om een stuk bakpapier mee te bedekken. Zet onder de gril tot de randen bruin beginnen kleuren. Laat afkoelen en breek in stukken. Een tof alternatief voor geraspte kaas.
Smakelijk!