Soep maak je interessanter door er iets aan toe te voegen. Nu soep weer op het herfstmenu staat, delen we graag een paar van onze favoriete snelle toppings. Zet ze allemaal op tafel, zo kan iedereen zelf kiezen. Combineren mag!

9-toffe-toppings-voor-soep-collage

 • Snelle look croutons
  Neem ongesneden brood, snij zelf sneetjes van anderhalve centimeter dik. Rooster ze in de toaster en wrijf ze daarna in met een teentje look (rasp het teentje over het brood). Kruid met zout en snij in blokjes. Croutons zonder één pan vuil te maken.
 • Kikkererwten
  Vegetarische balletjes, maar dan zeer eenvoudig. En lekker uiteraard. Iets meer tijd? Rooster ze 20 minuten met olijfolie in de oven om krokante kikkererwten in de soep te smijten.
 • Groetenslierten
  Een dunschiller met tandjes. Ons favoriet keukenaccessoire. Hou een stuk groente apart als je soep maakt en schil deze tot sliertjes. Voeg de slierten toe net voor het opdienen of zet een kom slierten op tafel.
 • Truffelolie
  Wij kunnen niet meer zonder truffelolie bij aardpeersoep. En andere soepen krijgen er ook iets extra’s door. Probeer zeker ook goede olijfolie, sesamolie of notenolie.
 • Geroosterde pompoenpitten
  Wie graag pompoen klaarmaakt, houdt best de pitten bij. Rooster ze even in olie en kruid ze bijvoorbeeld met gerookte paprika en chili-poeder.
 • Zout
  Gerookt zout, fleur de sel, zoutvlokken (flakes) of truffelzout. Als je verschillende soorten zout hebt staan, kan je makkelijk afwisselen. En wil je een straf visueel effect, ga dan voor zwart zout. Bijvoorbeeld te koop bij Saltverk.
 • Melkschuim
  Wie thuis een melkopschuimer heeft staan voor de koffie, kan er nu extra gebruik van maken. Schuim melk naar keuze op, passend bij de soep (volle koemelk, sojamelk of amandelmelk).
 • Salsa
  Groentenconfetti (zo verkopen wij het aan tafel) of salsa. Rode, gele en groene paprika blokjes passen bijna bij elke soep. Frisse krokante blokjes for the win!
 • Parmesan chips
  Rasp voldoende parmesan om een stuk bakpapier mee te bedekken. Zet onder de gril tot de randen bruin beginnen kleuren. Laat afkoelen en breek in stukken. Een tof alternatief voor geraspte kaas.

Smakelijk!
9-soep-toppings


gwen duboisSlashparent Gwen Dubois (35) heeft een dochter van 5 / werkt als freelance schoonmaakster (geen kuisvrouw) / speelt in 2- en 3D / en bakt als iedereen slaapt. Ze kent de Marseillaise vanbuiten, plant een roadtrip om luidkeels mee te zingen (Westlife! Solange! The Lumineers!…), is verliefd op steden met een B (Brussel/Brighton/Berlijn) en maakt graag iets nieuws van oude dingen. Die nieuwe dingen vind je op haar eigen website of op haar instagram.