Wat eten we vandaag? Vermoedelijk dé vraag die het meest gesteld wordt bij slashparents thuis. Heb je daar ook altijd het juiste antwoord voor het hele gezin op? Voor de dagen dat je dat niet hebt, delen we de 'altijd raak' recepten van andere slashparents. Deze maand laat slashparent Lieselot in haar potten kijken. Ze kookt rijst en verder maakt ze alles klaar in één pan. Dat is net geen éénpansgerecht maar het scheelt toch niet veel. Alstemblieft!

 

WATHEBJENODIG? 

- Ongeveer 400 g kip, in blokjes gesneden 

- Ananas uit blik, tenzij je tijd hebt voor een vers exemplaar 

- Een stuk of twee appeltjes 

- Doosje kokosmelk 

- Chinese curry bijvoorbeeld van Manna 

- Kruiden die je reeds in je kruidenkast hebt staan (peper, zout, curry... doe maar iets) 

- Olie

- Rijst 


HOEMAAKJEDA? 

  1. Bereid de rijst, volgens de instructies die op de verpakking staan. Dat betekent dat je ook niet veel meer tijd nodig hebt dan dit om de Chinese curry te bereiden.
  2. Next: olie in de pan en de kippenblokjes bakken. Je kruiden gebruiken mag je nu doen! Ondertussen snij je de appels en ananas in kleine blokjes. 
  3. Eens de kip is aangebakken, haal je die eventjes uit de pan. Bak nu de ananas aan en daarna de appelblokjes. Eventueel kan je ook bamboescheuten toevoegen. 
  4. Met de helft van een doosje kokosmelk blus je het boeltje. Laat nog één minuut verder sudderen. 
  5. Kippenblokjes er terug bij en het potje Chinese Curry. Meng en voeg daarna ook nog de rest van de kokosmelk toe. 
  6. Laat het geheel nog even pruttelen op een zacht vuurtje terwijl je de rijst van het vuur haalt. 
  7. Lepeltje rijst op je bord, kipjes, ananas, appeltjes en een lekker sausje. Zo gepiept dus. Smakelijk!