Terwijl wij als ouder op vrijdagavond moeite moeten doen om 21 uur te halen, schuimen onze 'non-mom vrienden' de meest hippe bars af. You still wonna be part of the gang? Maar dan thuis?Have a gin-tonic! Ondertussen al gesmaakt door iedereen, maar slashparent Isabel wist toch nog een jammie variant uit haar mouw te schudden!

ISABEL

BE A ROCKSTAR!

6zZ1VOBaPQdMqV8c6naQ6HuJ7Ts8vR5L7JryhAHF.jpeg

Non-moms of zij zonder kinderen. Vrijdagavond hebben ze steevast een date met andere non-moms of een of andere knappe kerel, jij met de zetel. Ze zullen jou ook nooit meer vragen om hen te vergezellen tijdens hun nachtelijke escapades.Neen, jij bent een mama en behoort niet meer tot de party people. 


F*c k it! Wie kan er beter nachtjes doortrekken dan een mama? Wie? Laat je niets wijsmaken, mama’s (en papa’s uiteraard). Wij zijn bloody rockstars. Mijn tip om opnieuw tot het non-mom-clubje te behoren: gin-tonic! Post vrijdagavond jouw perfecte mix op Facebook en laat ze geloven dat jij in die nieuwe trendy ginbar zit. Let wel: zorg ervoor dat je geen achtergrond meeneemt op de foto. Focus op het glas. Niemand moet weten dat jij een volleerde gin-tonic specialist bent geworden vanuit je eigen keuken. Wedden dat ze jou volgend weekend wel meevragen?

Mijn tip? Ga een stapje verder en maak die gin-tonic extra spicy! Ik proefde deze pikante gin-tonic voor de eerste keer in het eigenzinnige Rock Fort in Brugge. De versie van Peter Laloo, cocktailgoeroe en sidekick van chef Hermes Vanliefde, is zoals toen op de kaart te lezen viel: spicy as hell. De pittige smaak van het gemberbier wordt extra in de verf gezet door de Thaïse kruiden en hoewel de zoete retro Old Tom gin zijn uiterste best doet om het gemberbier te counteren, zorgt dit drankje voor een vurig feestje in de mond. In mijn versie schroef ik de hoeveelheid gin terug om dit aan te vullen met Mandarine Napoleon. De likeur van mandarijn is ondanks zijn redelijk hoge alcoholpercentage heerlijk zacht en maakt de scherpe kantjes van het gemberbier net iets milder. Indien je je toch aan de écht spicy versie wilt wagen, laat je de mandarijnenlikeur voor wat hij is en gebruik je 50 ml Old Tom gin. Bij het zien van deze hippe gin-tonic zullen die non-moms in hun trendy bar wensen dat ze jou wel hadden meegevraagd! 

WATHEBJENODIG?

  • 20 ml Old Tom gin
  • 30 ml Mandarine Napoleon
  • 200 ml gemberbier
  • koriander
  • chilipeper (fijn gehakt)
  • zeste van sinaasappel
  • geraspte kokos

HOEMAAKjeDA?

Neem een coppaglas en maak de rand vochtig met een sinaasappel. Dompel het glas in de geraspte kokos. Laat de kokosrand even opdrogen. Vul het glas met ijsblokken. Schenk de gin en de Mandarine Napoleon in het glas en vul aan met het gemberbier. Roer even door met een (bar)lepel of roerstaafje en garneer met fijn gehakte chilipeper, een plukje koriander en zeste van sinaasappel.