Onvervalste nachtbrakers, dat zijn Slashparent Isabel haar  twee kiddo's. Slapen is voor mietjes volgens hen. Bij oma en opa slapen ze uiteraard door en dat op z'n minst 16 uur aan één stuk. Wordt er daar wat in de fles gedaan misschien? Isabel haar ultieme hack om de ochtend, na een alweer slapeloze nacht, welgemutst te starten? Let it gooooooo en shake jezelf 's morgens een 'Momosa'. Liefst in het weekend.


 EEN NACHT ZONDER SLAAP VRAAGT IETS OM NAAR UIT TE KIJKEN

umfxm4ouca4887bgefbUotknXnGNdc2bv5StW2ob.jpeg

ISABEL


Welke zin ik het meest haatte? Je moet slapen wanneer je baby slaapt. Really?! Moet ik dan ook koken wanneer mijn baby kookt of opruimen terwijl hij of zij dat doet… Ja het is mij overkomen, ik stond aardappelen te schillen om 4 uur ’s morgens in de plaats van een eitje te koken voor het ontbijt. En ja, ik heb mijn portefeuille in de vriezer gestoken en diepgevroren erwtjes in mijn handtas. Ik heb geprobeerd om met mijn klantenkaart te betalen in de winkel, ben op het toilet gaan zitten met mijn onderbroek aan en ja ik heb iedereen die me zei dat je er toch zoveel voor in de plaats krijgt, een blauw oog willen slaan. Op den duur hoorde ik overal mijn baby huilen, zelfs op een zeldzaam avondje uit…in de cinema.


Oververmoeide ouders, het is zowat het meest geposte onderwerp op sociale media. Over de miljoenen tips nog maar te zwijgen. Mijn ervaring? Kids die niet willen slapen, zullen dat ook niet doen. Leg je er gewoon bij neer en deal with it. Onthoud dat er ooit een tijd komt voor payback! En ondertussen zorg je ervoor dat je na een slapeloze nacht iets hebt om naar uit te kijken. Zo zorgen wij op zondag steeds voor een grandioos over the top ontbijt mét cocktail inbegrepen! Mijn versie van de bekende ochtendcocktail Mimosa is er eentje speciaal voor de mama's. Meet 'Momosa'! De gelijke delen sinaasappelsap en champagne zorgen voor een instant kick. En omdat wij moeders 'af en toe iets' zoet verdienen heb ik het sinaasappelsap in het originele recept vervangen door druivensap en een extra dimensie toegevoegd door het gebruik van bananenlikeur.
Santé!

WATHEBJENODIG?

  • 50 ml druivensap
  • 15 ml bananenlikeur
  • afwerken met champagne of cava

HOEMAAKDEDA?

Doe het druivensap en de bananenlikeur in een cocktailshaker, vul met ijs en shake 15 seconden. Strain in een champagneglas en top af met ijskoude champagne.