Ken je die feestjes die maar blijven doorgaan? Het zijn de beste momenten. Tot je de dag erna moet opstaan. Zo'n katerdag betekent vaak een dag hangen in combinatie met (liefst zo weinig mogelijk lawaai en) véél comfort food. Wie heeft gezegd dat je het zelfs met houten kop niet feestelijk kan houden? Met gemakkelijk kater-eten op een vuurwerkstokje bijvoorbeeld.  We houden het - zoals het hoort op zo'n dag- super eenvoudig.  Geen bestek, geen borden, geen afwas. Alleen wat vuurwerkstokjes. I-de-aal. Meer nog, ook kinderen kunnen dit perfect (in onze plaats?) klaarmaken. Je hoeft ook helemaal geen kater te hebben om dit allemaal lekker te vinden. katereten-met-vuurwerkstokjes Van links naar rechts, van onder naar boven:

Garnaalcocktail

Koop een bakje gekookte scampi, rijg op de stokjes, dip in cocktailsaus. Klaar.

Frozen

Niet de film, wel de bereidingstechniek. Hier moet je even op voorhand aan denken. Druiven op een stokje rijgen en dan de diepvries in. Wie een kater heeft, moet suikers binnenkrijgen. En als je écht niks kan eten, dan zijn bevroren druiven een fijne pijnstiller.

Tortellini & pesto

Kook wat tortellini's volgens de instructies op de verpakking, maak zelf pesto (of koop er) en rijg de tortellini's aan de stokjes. Dippen en eten. Klaar.

Bloody mary

Tomatensap is goed tegen de kater, dus combineer selderstukjes en kerstomaat. Gezond en licht. Strooi er wat zout over, daar kan je lichaam ook wat van gebruiken na een stevige nacht.

Soldaten op een stok

Niks beter tegen een kater als een good old eitje (spiegel of zachtgekookt). Het klinkt misschien niet aantrekkelijk op het moment zelf, maar even doorbijten en daarna gaat alles beter! Voor ons werkt het. Snij het brood in dikke stukken van 1,5cm dik (ooit gelezen dat dit perfect is om krokant-zachte toasts te krijgen). Toasten en daarna in blokjes snijden. Rijgen op de stokjes en dippen maar.

Eitjes for president

Misschien heb je nog een overschot kwarteleitjes? Combineer met wat mayonnaise. Hoe vettiger, hoe prettiger. katereten-met-vuurwerk Smakelijk! img_0948img_0953img_0952img_0951comfort food op een vuurwerkstokjegwen duboisSlashparent Gwen Dubois (35) heeft een dochter van 5 / werkt als freelance schoonmaakster (geen kuisvrouw) / speelt in 2- en 3D / en bakt als iedereen slaapt. Ze kent de Marseillaise vanbuiten, plant een roadtrip om luidkeels mee te zingen (Westlife! Solange! The Lumineers!…), is verliefd op steden met een B (Brussel/Brighton/Berlijn) en maakt graag iets nieuws van oude dingen. Die nieuwe dingen vind je op haar eigen website of op haar instagram.