Tijd om wat gerechtjes te maken met al die blikken voedsel die je al dan niet gehamsterd hebt. Die voorraadkast legen is soms nodig, anders vinden we binnenkort een al zes jaar vervallen blik ravioli terug. Het blijft dan wel lang goed maar nu ook niet voor eeuwig. En we horen je al komen ‘eten uit blik, oei dat kan niet gezond zijn’, maar eigenlijk is het minstens even gezond als verse groentjes. Met deze 5 lekkere gerechtjes eet je die voorraadkast in één smak leeg. 

HummusvrnXTajhJ0SJPmUixuubnyz94nxI17A2A3LNwmCB.jpeg

Bron: Leuke recepten

Perfect hapke voor bij de aperitief. Ge gaat het nog niet direct met al uw vrienden kunnen delen, maar wel tijd zat om te oefenen nu. Al is het eigenlijk easy peasy, lemon squeezy. Pak die kikkererwten van het schap en tover die in 10 minuutjes om tot een lekkere hummus.  Houd nog een paar kikkererwten over, gewoon voor de show daarna. Die brij mag toch ook een beetje mooi ogen, niet? Bekijk dit gemakkelijk receptje hier

Bonensalade met tonijn

EhZwRqIMUN5YITK38vLYe7S0b77M5v7p1Mzv1g0H.jpeg

Bron: Delicious, Brett Stevens

Stap naar je voorraadkast en neem er deze drie dingen uit: tonijn, sperzie- en cannellinibonen. Tonijn, dat is altijd een goed idee en is trouwens rijk aan gezonde vetten. Oké, sommige soorten zijn wel met uitsterven bedreigd, dus be good en check de viswijzer van WWF een keertje. Snij de tonijn in stukjes en bak terwijl de cannellinibonen in een pan en maak de sperziebonen warm. Geef nog wat meer smaak met knoflook en rozemarijntakjes, en om het écht af te werken kan je er nog wat geroosterde pistachenoten en wat munt bovenop gooien. Dat ziet er niet alleen mooi uit, ook je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.  Het volledige receptje kan je hier checken. 

Tacosoep

2iSz31aJVVxGalNj5oaKXcTZXtTjeQjJ8k2rLU0B.jpegBron: A Cup Of Jo

Met acht ingrediënten maak je het lekkerste taco-soepke ooit! Wat heb je nodig? Groene bonen, gepelde tomaten, pintobonen en maïs. En dat allemaal gewoon uit een blikske, hé! Voor de rest nog wat kalkoen, een uitje, wat kruiden en een beetje water. Mexicaanse vibes verzekerd! Serveer met wat maïsbrood. Check het recept hier

Linzenstoofschotel

kGsrJ1zJUvKM8n8wtKeN512l0UcY6Le0REjUgcbo.jpegBron: Uit Pauline's keuken 

Een vegetarische linzenstoofschotel met kikkererwten en spinazie, ook dat kan volledig klaargemaakt worden uit blik. Even de linzen en de spinazie stoven, apart om de mooie groene kleur te behouden en aan het einde de kikkererwten er nog doorheen roeren. Liever non-vegetarisch? Gebakken kip past hier perfect bij. Het is trouwens geen stoofpotje dat drie uur op het vuur moet staan pruttelen, 30 minuutjes op het vuur is meer dan genoeg! Voor de liefhebbers: het recept

Kokosnootcrèmetaart

YTY22UM57vocE98y5KqyC6dU8s6TRcDY0vCMiOCh.jpegBron: Epicurious, Chelsea Kyle

Een dessertje kunnen we toch niet laten ontbreken in deze lijst? Met kokosmelk maken we vaak die lekkere maar oh zo standaard Thaïse curry, maak deze keer eens een kokosnootcrèmetaart. Watertanden van de naam alleen al! Naast de kokosmelk nog wat standaard-taart-stuff zoals eieren, suiker en melk en je bent gesetteld. Zeker afwerken met geroosterde kokosflakes on top! Hier alle stappen.