Niets lekkerder dan een frisse salade in het zomers zonnetje. En zo'n portie gezonde groenten 'enkel voor konijnen'? Daar is helemaal niets van waar! Deze 9 frisse en specialere salades bewijzen het tegendeel. Ze zijn perfect als lunch of bijgerecht bij de BBQ en zijn daarnaast ook nog eens vliegensvlug in elkaar geflanst! Spinazie en aardbei een gekke combinatie? Geef het toch maar een kans, want het is honderd keer lekkerder dan dat simpele slaatje met tomaat en komkommer. Dek de tuintafel dus al maar, want van al deze smaakbommekes ga je ongetwijfeld een goestingske krijgen!

Broccolisalade met amandelnoten 

Broccoli vind je een heel jaar door in de winkel en zit boordevol vitamines en mineralen. Reden genoeg dus om dit receptje eens uit te proberen. De lekkere en gezonde vinaigrette met adhornsiroop en mosterd steelt de show en de amandelnoten zorgen voor een extra knapperige touch! En nog wat rozijnen op overschot? Strooien maar!

Oosterse noedelsalade met mango

Voor de meeste is de combinatie fruit en groenten soms nog een gekke gedachte. Maar geef toe, frisser en gezonder dan dat gaat het niet worden. Voor al wie naast vitamine D van het zonnetje nood heeft aan wat extra vitamine C, is er deze salade. Eentje met noedels, paprika, komkommer, tomaatjes en mango. Lucy Chang is er niets tegen! Hier het receptje. 

Bron: Hello Fresh

Tonijn met avocado en een vleugje limoen

Nog wat tonijn in blik over van die hamstertijden enkele maanden terug? Verwerk ze in dit heerlijke slaatje met hippe avocado's! Een pittige limoendressing maakt het gerechtje ook nog eens een beetje anders dan normaal. Wil je het hip serveren voor die 10 vrienden, ik herhaal 10 (!) vrienden, die weer op bezoek mogen komen? Stop de salade dan in een uitgeholde tomaat of steek het tussen een wrapke. Het hele receptje vind je hier!

Bron: Dinner at the zoo

Spinaziesalade met aardbeien en mozarella

Het lekkerste fruit ter wereld? Er valt over te discussiëren, maar aarbeiden staan sowieso bovenaan dat lijstje. En wist je dat dat zoete rode fruit ook nog eens kei lekker is in combinatie met spinazieblaadjes en mozarella? Nee? Wij ook niet, maar nu we het zo zien en horen: slecht kan het niet zijn! Wie test het even voor ons uit? Hier het volledige recept. 

Bron: Culy

Griekse salade

A classic one: een salade op Griekse wijze. Heel simpel, maar een bommetje aan smaak! Veel feta, zwarte olijven, komkommer en tomaat, dat is wat je nodig hebt. En eet je er naast al die groenten graag nog iets anders bij? Zwier er dan wat quinoa onder, dat werkt altijd! Hier alle stapjes. 

Bron: Leuke recepten 

Watermeloen met feta en munt

Nog eentje met een overload aan die heerlijke feta kaas! Watermeloen, feta en munt. We horen het jullie al zeggen: 'What the pieeeeep?' Maar het is supersnel klaargemaakt en ook nog eens super verfrissend. Klik hier voor alle stapjes want het is goud in de mond, we menen het. En ben je eerder fan van gewone meloen, dan kan dat ook!

Bron: It's a food life

Gorgonzola en prosciutto salade met fruit en boekweitpannenkoeken

Met deze salade bevind je je instant in het Zuiden van Italië. Er komt dan wel het woord 'pannenkoek' in voor, de kinderen zullen door de schimmelkaas bij deze waarschijnlijk wel even passen. Maar geen nood, dat betekent ook: meer voor jezelf! Als je nog eens kookt voor vrienden of familie is dit dé binnenkopper. Een schoteltje met vlees, kaas, groenten, gekarameliseerd fruit en honing om het compleet te maken. Alle lekkere dingen zijn aanwezig in dit Instagram-waardig gerechtje. Hier vind je hoe je ook zo'n fancy plankje op je tafel tovert!

Bron: Halfbaked harvest

Couscoussalade met venkel en appelsien

Het is iets waarvoor je moet zijn, die venkel. Maar als je er helemaal fan van bent, is dit receptje, waar we weer schaamteloos groenten en fruit mixen, ideaal voor jou! Super verfrissend met appelsien en wat munt. En mis je toch wat vlees? Parmaham smaakt hier uitstekend bij!

Bron: Chicks love food

Insalata di rinforzo

Of in het Nederlands gewoon: salade met kappertjes, peper en olijven. Tegen dit Napolitiaanse gerecht zeggen we met alle goesting: si, por favor (maar dan in 't Italiaans)! Traditioneel wordt het gegeten op kerstavond, maar we snappen dat je niet wil wachten met proeven tot dan. Dus laat je gaan! Hier het recept.


Bron: Pure Wow