Hoe meer het winter wordt, hoe uitdagender die #1000UurDeDeurUit, en hoe inventiever we moeten zijn. Dé omdenkhack is om activiteiten die je normaal binnen doet, naar buiten te verplaatsen. Zoals koken. Check ons driegangenmenu dat je super easy kan maken in je vuurschaal!  

Koken op een zelfgemaakt kampvuur is écht tof! Maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Geen stress, Maison Slash to the rescue! Of je nu een 'zipke' of een 'vuurstick' gebruikt zoals 'de echten' om dat vuur aan te steken, dat maakt helemaal niet uit. Eenmaal je een stevig kampvuur hebt, ben je vertrokken!  (Kleine tip: gebruik watten om het vuur gemakkelijker aan te maken. En laat je kinderen meewerken -risicovol spelen helpt iedereen in het gezin vooruit!)


Het voorgerecht: bruschetta's 

Italiaanse keuken, met of zonder wijn, is toch al-tijd een festijn. Alleszins, bruschetta's zijn de ideale starter voor jouw avontuurlijk uitje. Hmmmm, wij beginnen al te watertanden!

Wahebdenodig? 

  • Kerstomaatjes
  • Citroensap
  • Balsamico
  • Peper en zout
  • Stokbrood
  • Olie
  • Knoflook, laat die stinkende adem maar komen!
  • Mozarella
  • Basilicum
  • Prosciutto of gewoon vi-va-veggi!

Hoedoededa? 

Snij de kerstomaatjes in stukjes en marineer met het citroensap, peper en zout en de balsamico. Je kan ook de knoflook en de mozarella al toevoegen aan het mengsel. 
Snij het stokbrood in plakjes en smeer in met wat olie. Deze kan je nu grillen op je kampvuur. Heerlijk smoky! Als je je broodjes van het vuur haalt, doe je er het mengsel overheen. Afwerken kan je doen met basilicum en een plakje prosciutto. Of gewoon veggi, das ook heeeeerlijk. Your choice!



Hoofdgerecht: Gröstl

Van Italië gaan wij naar Oostenrijk. In onze gedachten dan, he. Blijf maar allemaal veilig thuis. Wij kozen als hoofdgerecht voor Gröstl. Heh, Gröstl? Wadisda? Da's een traditioneel Oostenrijkse gerecht dat snel klaar te maken is én waar kinderen makkelijk kunnen bij helpen. Believe me, 't is echt lekker!

Wahebdenodig?

  • Een paar patatjes
  • Een paar ajuintjes
  • Spek
  • Peterselie
  • Veel boter

Hoedoededa?

Aardappelen in schijfjes en die ajuinen al blètend in stukskes snijden. Genoeg boter in de gamel op het vuur en je kan de aardappelen en ajuinen beginnen bakken. In een tweede gamel bak je de spekjes. 
Geen Gröstl zonder paardenoog (of spiegelei, 't is allemaal hetzelfde), maar daarvoor neem je toch best een steelpan. En dan nu, 'le moment suprême'! We gooien alles bij elkaar. Een beetje peterselie als final touch. En, smullen maar!


Het dessert: pannenkoeken!

Nog een dessertje? Awel ja, nog een dessertje! Daar zegt geen kind nee tegen. Wij kiezen in ons menu voor de goeie ouwe pannenkoeken van ons grootmoe. Mega simpel! Mega tof! En mega lekker!

Wahebdenodig?

  • Een glazen fles
  • Bloem
  • Melk
  • Een ei
  • Isdadalles? Uhu! Da's alles.

Hoedoededa?

Gewoon alles bij elkaar flansen en shake it, baby! Je kan hier het recept nog eens gemakkelijk nalezen. En dan nu, bakken maar!