Het is nog steeds mei, dus blijven we graag nog even zitten bij dat ei! Daarom besloten we om naast de omeletjes nog wat extra met die eieren te doen. Want vandaag, lieve lezertjes, serveren we jullie drie duivels lekkere receptjes voor deviled eggs, want zo noemen ze dat in a fancy world! En ja hoor, het zijn speciallekes! 'Zupper' easy, we hebben er zelfs een video van gemaakt (die vind je onderaan!)

Recept 1: Guacamole eggs

Wathebjenodig:

  • 2 hardgekookte eieren
  • ca 2 eetlepels guacamole
  • Stukjes krokant spek


Oedoededa?

Alles begint met het ei. Je pelt ze, snijdt ze in twee en haalt voorzichtig het eigeel er uit. Doe de guacamole bij het eigeel en meng alles goed. Vul daarna de eitjes met de mengeling. Werk af met stukjes krokant spek en klaar is kees! Makkelijk zat, dus.

TIP! Je mag natuurlijk ook zelf je guacamole maken! Maar gewoon kopen in een potje kan ook, en dat vinden wij helemaal ok!


Recept 2: Caesar eggs

Wathebjenodig:

  • 2 hardgekookte eieren
  • 25 ml caesar dressing
  • ca 2 eetlepels parmezaanschilfers 


Oedoededa?

Net zoals het eerste recept is dit een makkie. Pel en snij de eitjes, en haal het eigeel er uit. Doe de dressing en de parmezaan bij het eigeel en meng goed. Schep daarna de mengeling terug in de eitjes en ook dit recept is klaar!

TIP! Je kan deze eitjes afwerken met een stukje sla, als je dat nog in huis hebt, dat maakt het extra knapperig!


Recept 3: deviled eggs met gerookte zalm

Last but not least kozen we voor een extra specialleke! En die is zoooooooo lekker!!!

Wathebjenodig:

  • 6 eieren (hardgekookt natuurlijk)
  • 125 g zure room
  • 25 g roomkaas
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 50 g gerookte zalm


oedoededa?

De eerste stappen zal je ongetwijfeld al wel kunnen raden. Been there, done that. Eitjes pellen, snijden en eigeel verwijderen. Daarna meng je de zure room, roomkaas en mayonaise onder het eigeel. Als alles goed gemengd is, voeg je het citroensap en de zalm toe. Laat nog een beetje zalm over voor de afwerking! Meng alles nog eens goed en schep het in de eiwitten. Werk af met de zalm en geniet er van!

Wil je graag zien hoe wij het deden? Kijk dan hieronder naar de video!