Wilde goesting wil evenveel zeggen als eens een serieuze scheve schaats rijden met eten. Eerlijk is eerlijk, toen we van chocoladehummus hoorden, werden we hier helemaal dolletjes. Hummus en chocolade, allebei keilekker. Maar om er dan meteen een duo in een potti van te maken? Ja hoor,  perfecte match! Dit gaan zelfs de meeste kieskeurige etertjes lusten. Ons Slashtagiaire Moira is namelijk zelf een beetje een #pickyeater (sorrynotsorry) maar vond het dus mega lekker!


wathebjenodig?

  • 200 g kikkererwten (voorgekookt en uitgelekt)
  • 40 g cacaopoeder
  • 80 g dadels
  • 80 ml water
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Een snuifje Himalaya zout


Oedoededa?

Dit is volgens mij één van de makkelijkste recepten ooit. Eerst en vooral ontpit je de dadels. Snij ze doormidden en haal de pit er uit. Daarna zwier je alles, buiten het water, in een blender en je bent al bijna klaar! Je kiest zelf hoeveel water je bij je pasta doet. Hoe meer water, hoe smeuïger de pasta. That's it! 

Je kan de hummus gebruiken als echte choco op brood, toast, cracotte, ... maar het is ook een lekker als dipsaus voor fruit. Bewaren doe je in een afgesloten potje in de ijskast. 

Weetje! Je kan het water ook vervangen met amandelmelk. En je kan er eventueel ook een snuifje kaneel bij doen. Het is maar hoe jij het graag hebt!

(foto header: blijsuikervrij.nl)