Rauw koekjesdeeg eten, een rare trend die al een paar jaar hip is. Wist je dat er in ons land al een aantal Dough Bar's zijn? Daar kan je verschillende soorten koekjesdeeg zomaar kopen, net als in een ijsjeskraam. Ik hoor sommige wenkbrauwen al fronsen, maar geef toe: het is het proberen waard! Waar wacht je nog op? -ahja op het recept- Lees snel verder! 

Onze kinders -en wijzelf- snoepen allemaal wel eens graag van wat koekjesdeeg of cakebeslag alvorens we de kans kregen het de oven in te schuiven. Ook al weten we eigenlijk wel dat zomaar lepels eten van het beslag helemaal niet zo gezond is... Tenzij je dit recept gebruikt natuurlijk! Het is speciaal gemaakt zodat we het deeg rauw mogen opeten! Een trend die al enkele jaren in opmars is en komt overgewaaid uit Amerika. Je kan nadien verschillende toppings toevoegen, het deeg zo opeten of samen met wat ijs. -Denk maar aan het populaire Ben&Jerry's ijs met cookie dough, hmmm-

Wat heb je nodig? 

 • 130 g bloem 
 • 8 eetlepels ongezouten boter 
 • 180 g bruine suiker
 • een snuifje zout 
 • 2 eetlepels volle room
 • 1 theelepel vanille-extract 
 • 80 gram chocoladedruppels (je kan ook zelf chocolade in stukjes hakken)

Oedoededa

 1. Verwarm de oven voor op 80°c. Doe de bloem in een ovenschaal en bak deze zo'n 10 minuten. Dit zorgt ervoor dat alle mogelijke bacteriën in de bloem gedood worden en je het koekjesdeeg rauw mag opeten! 
 2. Mix de boter samen met de bruine suiker tot een gladde massa in een grote kom.
 3. Lepel de room, het vanille-extract en een snufje uit onder deze massa. 
 4. Voeg de gehakte chocolade of chocoladedruppels en de bloem toe aan de kom en mix ook deze door het deeg. 
 5. Klaar! Zo simpel is 't! Laat het deeg even rusten in de frigo, dan is het het lekkerst. Je kan het deeg eten zoals een bolletje ijs in een kommetje met toppings, of gewoon zo met een lepel. Maar je kan er ook kleine bolletjes van maken en deze bevriezen, zo heb je frozen cookie dough bits! De mogelijkheden zijn eindeloos, maar één ding is zeker: je kan er niet makkelijk afblijven! Smakelijk!