Om het ons allen wat gemakkelijker te maken hebben wij de F(ret)-16 in het leven geroepen. Gerechtjes die (bijna) net zo snel gemaakt zijn als dat een F-16 vliegt. Voor deze maand is dat: de allerlekkerste croque monsieurs. Wat is er makkelijker dan twee sneekes brood en wat snozzel tussen een croque-machine (of in de pan of de oven) te zwieren? En het zijn niet de typische ham/kaas croqueskes, we doen ne keer iets anders. Dek je tafel alvast, want wij serveren een heel dagmenu aan croqueskes!

Ontbijtcroque met ei, bacon en kaas


(foto: kitchenista)

Een echt stevig, maar serieus lekker ontbijt. Voor deze ontbijtcroque heb je eitjes, spek, kaas en een beetje boter nodig. En brood natuurlijk, duuh! Het beste van al? Je kan alles met slechts 1 pan maken! Hoe gemakkelijk is da?! Het recept vind je hier.

Italiaanse croque met vlees en groenten


(Foto: kookidee.nl)

De Italianen eten altijd eerst een voorgerecht voor ze aan hun hoofdgerecht beginnen. Daarom vinden we deze croque geknipt voor in ons lijstje! Lekker en semi-luchtig. Met salami, paprika, rucola en twee, ja TWEE soorten kaas. Het water loopt bij ons al in de mond. Bij jou ook? Kijk dan snel hier!

Croque pulled chicken


(Foto: lekkerensimpel.com)

Deze croque is easy peasy en perfect als avondeten op een warme lente- of zomerdag. Je hebt enkel pulled chicken, net zoals pulled pork maar dan kip, kaas en brood nodig. Heb je toevallig de dag ervoor pulled chicken gemaakt en heb je nog over? Dan weet je dus vanaf nu wat je met de restjes moet aanvangen! Wil je weten hoe? Dat vind je hier.

Appeltaart-croque


(Foto: healthyfoodiemanon.com)

Last but not least sluiten we graag af met een dessertje. Voor het croquemenu is dat een specialleke geworden. Een lekkere, warme appeltaart-croque. Het voordeel? Je hebt helemaal niet veel nodig! We delen dan ook maar al te graag het recept met jou.