Om het ons allen wat gemakkelijker te maken hebben wij de F(ret)-16 in het leven geroepen. Gerechtjes die (bijna) net zo snel klaar gemaakt zijn als dat een F-16 vliegt. Voor deze maand is dat: stoemp. Wat is er lekkerder dan op een koude winterdag je buik te vullen met één of andere stamppot, of stoemp in het schoon Vlaamsch gezegd. En als dat dan nog allemaal niet te lang moet duren om dat in elkaar te flansen zijn we helemaal verheugd. Dek je tafel alvast, want hier komt een lijstje met de lekkerste, snelle stoemp. En ja, we kijken wel effe de andere kant op als je ongegeneerd je bord wil aflikken.

Stoemp à l'italiènne

65nw2lvSwkgvHDOFjFuT1o3iwcC3JYgx5nX0Payw.jpeg

(foto: francesca.nl)

Het perfect huwelijk, dit recept. Belgische lekkere degelijkheid met Italiaanse zonnige frischtigheid, dat is van 'Mammamia, goe gerief!  Schept nog maar een beetje bij!

Het recept vind je hier, bij Francesca!

Stoemp van zoete aardappeljpd6b9qjyfpOaJ4K7kljtqAPogiH9XXLvQoHvBiH.jpeg

(foto: boodschappen.nl)

Onder het mom dat het niet altijd met patatten moet zijn, is deze met zoete aardappel en paksoi. Nog zo'n eigenaardigheid. Een stamppot met pit en karakter, applaus daarvoor! Wil je hem zelf maken en wil je wat hulp dabei? Dan kan het recept heel handig zijn.

Veggie stoemp

eGc26JkXl29qkbGXzawHKLA9DxAz6Zcsply2sfgn.jpeg

(foto: uitpaulineskeuken.nl)

Helemaal verlekkerd zijn we op deze vegetarische stamppot. Het is er zo eentje van het soort waar je de hele dag van wil blijven eten. En gezien die easy peasy te maken is kan je die ook de hele dag door blijven maken. Het recept haalden we hier!

Mexicaanse stoemp

MTEeGzaeHGm5h546I2TRhByYFy822pveROFIK6hZ.jpeg

(foto: boodschappen.nl)

Hoe goed ziet deze er niet uit?! Ge krijgt er gelijk een hongerke van! Aardappelen, pulled chicken, bonen, mais, lekkere kruiden en een frisse topping. Heerlijk! Hoe blij zijn jullie niet met dit recept?

(header: uitpaulineskeuken.nl)

* F(ret)-16 komt van F-16 en fretten. F-16, want dat is zo'n vliegtuig dat heel snel gaat, je weet wel, die van het leger. En fretten, niet van dat harig dier, maar van 'gulzig eten', wat we al graag eens doen na een drukke werk en/of schooldag.