Om het ons allen wat gemakkelijker te maken, hebben wij de F(ret)-16 in het leven geroepen. Gerechtjes die (bijna) net zo snel gemaakt zijn als dat een F-16 vliegt. Voor deze maand zijn dat volledige maaltijden in muffin cups! Ja, je kan dus ook nog andere dingen dan chocolade of appel-kaneel muffins bakken in die kleine ronde vormpjes. Wat dacht je van wat easy peasy dinners in je bakblik? Zo gefikst, zo gedaan! Een volwaardige F(ret)-16 noemen we dat!

een quiche met whatever in de cups

hk3k0AQG2Tuv7VTFVVuA5ggELzGui6syL4cimtcb.jpeg

(Manila Spoon)

Heb jij zo van die kinderen die heel graag quiche lusten, maar de ene kokhalst op de spinazie maar lust de tomaat wel en de andere wil liever courgette bij de spinazie want die lust de tomaat dan weer niet, dan is zo'n quiche in a muffin tin de ideale oplossing. Je vult gewoon elk vakje 'sur mesure'. Het recept van de spinazie quiche op de foto vind je hier, maar voel je vrij om te gaan freewheelen met je ingrediënten.

Buffalo Chicken cups

UQIWtlzex4qgbTIyO8V4fLsKw4TKE6cBVEM1Pn6B.jpeg

(Home Made Interest)

Kip, kaas en een krokantje, 3 k's waarbij het water je al in en uit de mond loopt. Een super gemakkelijk receptje te serveren als hapje of als, waarom ook niet, avondmaaltijd. Maak er een tweetal per persoon, serveer er een lekker slaatje bij en maak iedereen aan tafel blij. Maak er sowieso een paar extra, want vermoedelijk willen je tafelgenoten er nog een laatste voor de 'goesting'!

Cheesburger cups

MG4xtP7RqUv4ODC7sBNIlQcoTcw5oIMNxiQwHJya.jpeg

(Betty Crocker)

Wil je op het volgende verjaardagsfeestje eens wat anders serveren dan taart of pannenkoeken, dan stellen we voor om deze cheeseburgers in a cup eens te serveren. We hebben zo'n cheesy vermoeden dat je in de gouden schuif belandt bij de vrienden van je kinders. Ook lekker met kip of groentenburgertjes! Hier vind je alvast het recept van de real cheeseburger in a cup.

Ceasar Salad Cups

g74DJ93I6mMW1FP9aGRiZyHrOe9RINzCxKAWmGcA.jpeg

(every last bite.)

We hadden al eerder salads in a jar, maar je kan zo een salade ook zomaar eventjes in een muffin tin stoppen. Bij dit recept bak je eerst het krokantje van parmezaan in de oven en vul je het nadien met de rest van de salade. Het krokantje is trouwens dé foodhack om je kinderen sla te doen eten.

Eitjes en toast cups

DpJptkkSergOAfZTKTtbWbwgOvpy4kdgfS16peaR.jpeg

(Cookin Canuck)

Een eitje ontbijtje, met wat soldaatjes om in het eigeel te doppen. Lekkerlekker! Wat dacht je dan van deze variant? Een nestje van volkorenbrood gevuld met krokante groentjes en een tikkenei dabei. Zoals gezegd, lekkerlekker!

(header: every last bite.)

* F(ret)-16 komt van F-16 en fretten. F-16, want dat is zo'n vliegtuig dat heel snel gaat, je weet wel, die van het leger. En fretten, niet van dat harig dier, maar van 'gulzig eten', wat we al graag eens doen na een drukke werk en/of schooldag.