Om het ons allen wat gemakkelijker te maken hebben wij de F(ret)-16 in het leven geroepen. Gerechtjes die (bijna) net zo snel klaar gemaakt zijn als dat een F-16 vliegt. Voor deze maand zijn dat éénpansgerechten. Niks zo gemakkelijk in het maakproces en de opkuis als een éénpansmaaltijd. En als dat dan nog allemaal niet te lang moet duren om dat in elkaar te flansen zijn we helemaal verheugd. Dek je tafel alvast, want hier komt een lijstje met de lekkerste éénpansgerechten. En ja, we kijken wel effe de andere kant op als je ongegeneerd de kom wil uitlikken.

Krieltjesfeest

01WR3aPbxq5Z6Sy5HXv3VnWVSOwl4oD8M24Gul6r.jpegLekker en Simpel

Als het met patattekes is, krijgen we al steevast een klein goestingske. De krielaardappeltjes moet je eerst effe voorkoken, maar nadien kan alles gewoon in één schotel voor een half uurtje de oven in en dan happen maar. Zorg vooral voor een grote schotel! Want als we zeggen dat, naast de aardappelen, de basisingrediënten kip en geraspte kaas zijn, dan weet je dat je kinderen er gaan opvliegen alsof ze vanaf dan alleen nog maar perskop met vinaigrette gaan krijgen.  Het recept voor zoveel lekkers vind je hier.

Shakshuka lalala

wNgCvIhryNUdmK61wAoLOcrHAmMCpBQOmWCeWMt6.jpeg#fitgirlcode

Shakshuka, een mondvol letters en lekkers. Laat dat duidelijk zijn en heel klaar. En het mag dan wel Chinees klinken, dat is het niet. Wat dan wel horen we jullie luidop vragen? Het is een Israëlisch groentegerecht boordevol kruiden dat je klaarmaakt in één pan. Deze gaat dus niet in de oven, maar wel nog steeds in één pot, of pan in dit geval. Gebrand om dit zelf te maken? Hier vind je het recept terug.

The fast and the fish

UTvrT5jdxe7T6bBgyrlYClnaGVrPUUQHm7qKXR0j.jpegLekker en Simpel

Een recept waar de basis je in de schoot geworpen wordt en je vanaf dan eindeloos kan gaan freewheelen. Het recept noemt zichzelf de snelle vis-ovenschotel, dus stick toch zeker en vast to the fish, maakt niet uit dewelke. Met ovenschotels krijg je trouwens net iets sneller vis aan je kinderen verkocht. Van een top 'gerechje' gesproken. Het recept kan je hier vinden.

Big Mac 

Dseiy1XxvIzGy1IoOEwD3uQrgGX9scAjqHg0Sy7Q.png Kookmutsjes

Ok, dit is er geentje waarbij je alles in één pot gooit de oven in en klaar, maar het is er zeker en vast eentje dat we jullie niet willen ontzeggen. Want, zeg nu zelf, stiekem willen we toch allemaal wel het recept kennen van een ovenschotel die keihard smaakt, gezonder is én er beter uitziet dan de gemiddelde fast food hamburger. Klaar om keihard te scoren bij je gamende pubers? Het recept vind je hier!

Header: Lekker en Simpel