Om het ons allen wat gemakkelijker te maken hebben wij de F(ret)-16 in het leven geroepen. Gerechtjes die (bijna) net zo snel klaar gemaakt zijn als dat een F-16 vliegt. Deze maand doen we het met mozzarella. Het Italiaanse kaasje dat op zijn eentje weinig te zeggen heeft, maar waarmee je in combi met zowat alles heel veel lekkers op je tafel tovert en waar je kinderen sowieso verlekkerd op zijn! Dek je tafel alvast, want hier komt een lijstje met de lekkerste mozzarella gerechtjes. 

Met courgette

BfGUVO5Qmmf405F2YHZ22MOwFiR6L2k58H330SwS.jpeg

(Pure Wow)

Een heerlijk vegetarische combi die niet simpeler kan dat dit!  Je snijdt een courgette in de lengte in sneetjes en rolt ze op. Kruiden met peper, zout en oregano en stop er hier en daar een teentje knoflook tussen. Verdeel de ricotta en parmezaanse kaas over de schotel. Vervolgens giet je er tomatenpassata over. Afwerken met mozzarella en zwier het de oven in tot je een smeuïg korstje hebt. Vlak voor het serveren, kan je er nog wat verse basilicum blaadjes aan toevoegen.

Met kip

k3dw7Jjnr4VgTPZG3mAoZZaRVwza1SKcRrsUvs0B.jpeg

(The Modern Proper)

Jammie mammie voor zoveel lekkers! Hoe je dit maakt? Bak wat kipfilets aan in de oven, wanneer de kip bijna klaar is, leg je er wat schijven mozzarella op en laat je de kip met topping verder garen in de oven. Ondertussen maak je een tomatenslaatje. Very easy, want daar houden wij van. Snij een hoop kerstomaten in de helft, snijd er ook wat verse basilicum bij en meng het geheel met peper, zout en olijfolie. Voor de durvers maakt een laagje versgemaakte pesto (of uit het potteke) dit geweldige gerechtje helemaal af!

met tomaat (hoe kan het ook anders?!)

vHkNMqRQILLOp4kB1SlrkY2qlc1rSz9fds3CrvgA.jpeg

(Oh, Sweet Basil)

Tomaat met mozzarella! Gooi alleen nog maar deze combi op een bord en je hebt een altijd winnend lot. Maak je er een taart van, dat is dan van, euro millions en een win for life in één gerecht. Haal wat filodeeg (een soort heel dun bladerdeeg) in huis, strijk in met olijfolie en beleg met mozzarella.  Gooi hier bovenop een hele boel tomatenschijfjes en vervolgens verkruimelde feta kaas. De oven in en bakken maar! Werk nadien af met verse basilicum. En vergeet het nadien vooral niet op te eten. 

met alleen maar mozzarella

UtUMcgxiyruWjqNJ4i0PwVL5nJQxMcUf3UsfZNNd.jpeg

(Pure Wow)

Dit moet zowat het meest eenvoudige maar allerlekkerste recept ooit zijn! Haal 3 kommetjes boven: eentje voor bloem, eentje waar je een eitje in klutst en eentje met paneermeel. Dep een massa (ja, want iedereen blijft sowieso eten van deze snack!) mozzarella bolletjes droog met wat keukenpapier en haal ze vervolgens door de 3 kommetjes (eerst de bloem, dan het ei en eindigen met het paneermeel). Gooi ze dan even in je frietpan (170°) tot ze mooi bruin zien. Je kan er nog een tomatensalsa als dipje bij serveren!