Om het ons allen wat gemakkelijker te maken hebben wij de F(ret)-16 in het leven geroepen. Gerechtjes die (bijna) net zo snel klaar gemaakt zijn als dat een F-16 vliegt. Voor deze maand is dat: heerlijke ovenschotels. Wat is er makkelijker dan een hoop groenten en wat vlees in een schotel te zwieren en daarna de oven in. En als dat dan nog allemaal niet te lang moet duren om dat in elkaar te flansen zijn we helemaal verheugd. Dek je tafel alvast, want hier komt een lijstje met de lekkerste, snelle ovenschotels. 

courgette pasta rolletjes - Jammie mammie

15HoG413p1JbuaWb4OMeiUNfB84oyNcPu4GBSR8b.jpeg(lowcarbchef.nl)

Heb jij al eens gehoord van rollatini? Daar vonden wij een koolhydraatarme variant op! Voor zij die eerder van de Italiaanse keuken houden, is dit de perfecte ovenschotel. Lekkere rolletjes courgette met veel kaas en tomatensaus. Loopt het water je al in de mond? Hier vindt je het recept.

Broccoli ovenschotel met feta en zoete aardappel

RD7scvSyvFRjh3Wr5rX0WHiISO89rklkhLjuU9Td.jpeg

(healtinut)

Even geen zin in degelijke Vlaamse kost? Probeer dan eens iets nieuws! Zoete aardappelen worden steeds populairder en terecht! Za-lig in véél gerechten. Ook in een ovenschotel. Met deze schotel van zoete aardappel, broccoli en feta zal je zeker scoren!

MEXICAANS MET CHORIZO EN AVOCADO

qrQxDRcqajxWTmaLVQoHaOYcfWEE48BmT9V4pdEE.jpeg

(savorysweets.nl)

Perfect voor de Mexicaanse foodlovers onder ons. Een zalige mix tussen frissigheid en spicyness! Deze ovenschotel is fantastisch om te delen. En je gebruikt de tortillas als bestek. Opscheppen, smossen en smullen maar! 

Graag zelf eens proberen? Dan vind je hier het recept!

Vegetarische tortellini ovenschotel

9I6V0Y7Q4nGUrKqODjW5IuRXCHGv0evuNkMurB2T.jpeg

(leukerecepten.nl)

Geen vleeseter? No prob! Speciaal voor de vegetarische slashparents zetten we deze lekkere ovenschotel er nog bij. Met verse groentjes, tortellini en wat kruiden heb je deze schotel op een wip in elkaar geflanst. Daarnaast is hij ook nog eens budgetvriendelijk. Is dat niet geweldig? Wil je hem zelf eens proberen maken? Dan geven we je graag het recept.

(header: savorysweets.nl)

* F(ret)-16 komt van F-16 en fretten. F-16, want dat is zo'n vliegtuig dat heel snel gaat, je weet wel, die van het leger. En fretten, niet van dat harig dier, maar van 'gulzig eten', wat we al graag eens doen na een drukke werk en/of schooldag.