Om het ons allen wat gemakkelijker te maken, hebben wij de F(ret)-16 in het leven geroepen. Gerechtjes die (bijna) net zo snel gemaakt zijn als dat een F-16 vliegt. Voor deze maand doen we van plukbroden! Een brood, wat accessoires naar ieders smaak en een oven; meer heb je niet nodig. En dan plukken à volonté met je handen. Geen broodeters in huis? Geen probleem, serveer het toch maar, want eten zullen ze deze zeker en vast doen. 

Bri(e)ng it to me!

KfijDVBW24XKOQCdjLO19spxwKlTGFyt2c9njGGw.jpeg

(Uit Pauline's keuken)

In Nederland noemen ze dit een borrelbrood, whatever, als het maar eet! En dat doet deze sowieso. En heel erg snel ook, want dit plukbrood met brie een verse kruiden zet je volgens het recept in zo'n tiental minuten op de tafel en zal naar alle waarschijnlijkheid in evenveel minuten opgeborreld zijn!

con queso y chorizo

eMPOb8MGGeHH8BKNuAyGVpXRYeSY1YaguTVxs5c7.jpeg

(little spoon)

Eigenlijk kan je in zo'n plukbrood alles duwen waar je maar zin in hebt, maar je moet natuurlijk wel de juiste combinacion vinden. Zoals deze bijvoorbeeld: jonge en oude kaas met wat extra 'poeier' in het gat (of in dit geval brood) door er chorizo aan toe te voegen. Hier kan je de volledige receptuur vinden!

Doe ne keer met bruin brood

t0IGZqKyNiPY8Y7LCefkITLn1MkxhMtJNC6T7BOX.jpeg

(Voedzaam en snel

Want je hoeft een plukbrood niet altijd met wit brood maken, zoals de meesten het verkondigen. Met een volkorenbrood werkt en smaakt dat even perfect! Start met dit recept en work your way up. Smijt er wat knoflookboter en een kaasje tussen en je hebt de ideale hack om je kroost van dat vieze, vuile, donkere brood te leren eten.

Smells like heaven

7bDmiDNTh6WKZy4xLnJOtOrLHNmJ5SBIpv8bdEhh.jpeg

(Oh, sweet basil)

Oh dear, als we ons alleen nog maar de geur van dit plukbrood inbeelden, loopt het water al uit onze mond. Dit receptje past perfect voor dagen als deze en diegene die nog moeten komen. Appel, kaneel, bruine suiker; who's with us?! Het volledige recept vind je hier!

Overheerlijk simpel

lzG9BU0R7we48wOGQI0OLTRK0MkjJKu66TMUEIaL.jpeg

(Wolvenkinderen)

Less is more, daar kunnen we ons bij momenten helemaal in vinden. Zoals bij bij het recept van dit plukbrood bijvoorbeeld. Veel heb je er niet voor nodig, maar dat maakt het proeven ervan zeker niet minder op. Lekker glazeke vocht dabei en we're all good to go... Jamjammekes!

(header: voedzaam en snel (punt nl, klinkt wel))

* F(ret)-16 komt van F-16 en fretten. F-16, want dat is zo'n vliegtuig dat heel snel gaat, je weet wel, die van het leger. En fretten, niet van dat harig dier, maar van 'gulzig eten', wat we al graag eens doen na een drukke werk en/of schooldag.