Om het ons allen wat gemakkelijker te maken, hebben wij de F(ret)-16 in het leven geroepen. Gerechtjes die (bijna) net zo snel gemaakt zijn als dat een F-16 vliegt. Voor deze maand zijn dat: salads in a jar! Salad in a what? Salad in a jar! Ne pot dus. Waarom in een jar? Omdat je salade lekker vers blijft voor de hele week! Hoe gemakkelijk is da? Het is ook de perfecte manier om jezelf goede gewoontes aan te leren. Gezonder willen eten, maar nooit zin of tijd om een salade te maken? Ha! Met deze receptjes bereid je in een half uurtje salades voor een hele week voor!

In deze salades gebruiken we bloemkool in plaats van sla. Waarom? Bloemkool wordt niet plat en soggy en vies, en vult je maag veel beter dan sla! Het proberen waard, trust me. We raden je trouwens ook aan om de dressing van je salade apart te bewaren, zodat je groentjes langer lekker en knapperig blijven.

Je zal merken dat er nooit hoeveelheden staan bij de receptjes. Dit is bewust gedaan omdat dit je eigen keuze is. Heb jij liever wat minder vlees, of net wat meer, it's all up to you! Uiteraard is dit een heel speels gerecht en kan je ingrediënten wisselen, toevoegen en weglaten. 

Mexicaanse salade

Het recept is heel simpel, gewoon alles bij elkaar gooien in de jar en je bent klaar! Wat heb je allemaal nodig voor de olé olé salade? Bloemkool, avocado, tomaat, groene paprika, cheddar kaas en gehakt. De durvers kunnen er ook nog wat jalepeño's bijdoen! Smullen maar...

Aziatische salade

Ook dit recept is een fluitje van een cent. Je hebt nodig: bloemkool, koriander, komkommer, rode peper, pijpajuintjs en kip. Je favoriete dressing toevoegen en klaar is kees!

Griekse salade

De Griekse salade is mijn persoonlijke favorieten. Je gebruikt bloemkool, olijven, groene ui, groene paprika, tomaat, komkommer en kip. Strooi er wat heerlijke Griekse kruiden over en wat tzatziki on the side, hemels!

Recepten van: My Life Cookbook

En hoe eet je dat nu, zo'n jar? Gewoon de inhoud in een kom zwieren, dressingke dabei en klaar!