Gek en verbazingwekkend hoe suikergoed je in één klap terug kan katapulteren naar je kindertijd. Bij het zien van dit snoep van vroeger werden we zot nostalgisch. Wie kent nog de toverbollen, de doubble dip of 'lippenstift'-lolly's? 

We gokken dat zowat 99% van de slashparents de trotse (of niet) bezitter is van een portie love/handles. Wat hoort daar beter bij dan een lading snoep uit jouw kindertijd? De brainstorm voor dit artikel was één van de plezantste van een afgelopen weken. Een ideetje over nostalgisch snoep deed ons surfen naar allerlei herinneringen. Lachen, gieren en brullen. En ook wel onze ogen opentrekken. Want wat een hoop smerigheid hebben wij in de jaren '80/'90 naar binnen gewerkt!

snoep uit jouw kindertijdSnoepwinkeltje

Wat denken we met weemoed terug aan het snoepwinkeltje in de buurt of vlakbij school. Met enkele franken vulden we ons papieren zakje met de meest smerige lekkernijen. Snoepkettingen die nat rond je hals hangen, zuur/zoet poeder uit een rietje of snoep-lippenstift waarmee we ons de meest chique madammen waanden van de quartier. snoep uit jouw kindertijd Sommige 'vieze snoepen' overleefden de generatie, anderen zijn helaas gesneuveld. Wat is er gebeurd met die koetjesreep die we massaal mee naar school kregen? Het was duidelijk nog niet de tijd van de zelfgemaakte granola-repen als tussendoortje! Times have changed. Zoveel is duidelijk. snoep uit jouw kindertijd