Glühwein was het in de jaren 90, Gin Tonic een jaar of 2 geleden en een Virgin Daiquiri zal het in een of andere hete zomer ook wel al eens geweest zijn. Dé influencer onder de feestdrankjes. Maar ook daar, in drankjesland staat 'den tijd' niet stil. Omdat de feestdagen eraan komen, het redelijk fris is buiten, we zelf graag feestjes geven, graag drinken (en nee, daar hoeft niet altijd alcohol aan te pas komen) en al eens iets nieuws serveren aan onze gasten, aanschouw: de lekkerste hot mo- en cocktails!

Doe mij nog maar eentje met

apple pie in een glas

(Miss in the kitchen)

  • appelcider
  • kruidnagel
  • kaneelstokjes
  • piment
  • rum
  • slagroom

Warm de appelcider met de kruidnagel, kaneelstokjes en piment. Wanneer alles goed heet is haal je de kruidige accessoires eruit. Giet uit in glazen en voeg wat rum toe naar eigen goesting. Werk af met een 'toefke' slagroom en enjoy!

Blueberry ginger hot toddy

(Coley Cooks)

  • geraspte gember
  • blauwe bessen
  • citroen(en)
  • bourbon of whiskey
  • honing

Doe wat geplette blauwe bessen, de geraspte gember en wat citroenpartjes in een theepot en giet er kokend water over. Laat de boel een paar minuten intrekken. Doe in elke glas een lepeltje honing en wat van de bourbon of whiskey (naargelang hoe 'straf' je de hot cocktail wil). Giet er het hete brouwseltje over en gooi er nog wat blauwe bessen en/of een partje citroen bij.

EN OM het af te leren EENTJE ZONDER

Een frothy Koffie

(Dishing up the Dirt)

  • amandelmelk
  • kardemom
  • amandelboter
  • vanille extract
  • ahornsiroop
  • straffe koffie

Warm de melk samen met de kardemom, amandelboter, vanille extract en ahornsiroop op. Doe het warme mengsel in de blender en mix tot je een romige massa hebt. Vul een tas voor de helft met koffie en giet daarover het romige mengseltje. Je kan nog wat afwerken met kaneelpoeder of geraspte nootmuskaat.

Hot en spiced cranberry sapje

(The Endless Meal)

  • ongezoeten veenbessensap
  • stukje gember
  • mandarijntjes
  • ahornsiroop
  • kruidnagel
  • steranijs
  • kaneelstokken

Alles in één pot gooien, opwarmen, serveren en drinken maar! Zo simpel kan het ook. Denk er wel aan om af en toe eens te proeven. Veenbessensap kan zuur zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende ahornsiroop toevoegt.

(header: Holey Cooks)