Zoals beloofd en op algemene aanvraag. Elke maand zoeken we minstens één #parentfriendly horeca-adresje uit dat keihard de moeite is. Ingrid trok onlangs naar Huis van de Grootjuffrouw in Kortrijk, een verborgen pareltje en overheerlijk ontbijtadresje middenin het romantische en barokke Begijnhof!

DE TESTERS

De vader des huizes was jarig. En dan gaan wij al eens graag op uitstap. Liefst van al gecombineerd met lekker eten. Zonen Jules (8) en Arthur (10) zijn altijd te vinden voor een kleine review en inspectie. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor het overgrote deel van de foto's die je hier gepubliceerd ziet. Ok, gekozen uit een zéér ruime selectie (en dat is nog een understatement). Maar zo weet je meteen waar ik mijn kinderen zoet mee houd als we uit eten gaan: photo contests. Leuker dan kleuren, en socialer dan schermpjes of boeken. En je hebt er wat aan. hahaha. 

Het Huis van de Grootjuffrouw

We kwamen heel toevallig al googelend terecht op het Huis van de Grootjuffrouw in Kortrijk. Maar het adresje sprak meteen aan. De zaak ligt op een begijnhofplein (super als de kinderen even een luchtje willen scheppen buiten!), ah ja, want "grootjuffrouw" blijkt de overste te zijn van het begijnhof. (Het allerlaatste begijntje stierf in 1920) Heel de site is intussen beschermd door Werelderfgoed UNESCO. Het is heel fijn om te zien dat deze horecazaak de nodige knipogen blijft behouden naar het verleden van het pand!

Vervang deze tekst door het onderschrift van de foto.

Eerste indruk

Wauw. Wat een ontvangst, wat een geweldig vriendelijke mensen! We voelen ons bij het Huis van de Grootjuffrouw meteen heel erg welkom. Ook de kinderen worden als waardige gasten behandeld. Ook als ze het zitten en eten beu zijn, mogen ze zonder problemen rondwandelen en lustig foto's maken. De vrouw des huizes maakt gezellige praatjes met hen, en wij kunnen verder genieten van ons overheerlijk ontbijt! 

The food

Want overheerlijk is het hier echt! Alles is met zorg gemaakt. Fruit, eitjes, zalm en avocado, versgeperste sappen... Het is moeilijk om te kiezen. Echt alles is lekker en fijn. Iedereen van het gezin vindt hier zijn gading: koffiekoeken voor de kinderen, de beste koffie ter wereld voor de jarige husband en een heerlijke yoghurt en granola voor mezelf. 

#PARENTFRIENDLY?

Ja ja jaaa! Iedereen is hier supervriendelijk, en je voelt je echt welkom met kinderen. De binnenplaats van het begijnhof is ook een perfecte plek als de kinderen even de benen moeten strekken. Hier ontbijten is écht genieten. Kinderen zijn geen koning (want dat willen wij helemaal niet), maar gewoon erg welkom. Pure #parentvriendelijkheid!

PRAKTISCH

Als we écht iets moeten bedenken dat wat minder is, is het dat je niet elk weekend welkom bent voor dit geweldige ontbijt. Maar eveneens ook slim van deze uitbaters, ze moeten vooral doen waar ze zin in hebben en gelukkig van worden. Dat maakt hun goesting, service en product net zo geweldig! Check zeker de website om te zien op welke data je welkom bent voor een brunch, en reserveer!

Ontbijten bij het Huis van de Grootjuffrouw kost 23€ per persoon. Niet goedkoop voor een gezin, maar volgens ons absoluut de moeite! (Zeker als je iets te vieren hebt, zoals wij hadden)

Huis van de Grootjuffrouw
Begijnhof 31
8500 Kortrijk
www.huisvandegrootjuffrouw.be