“Je bent wat je eet”, zei Sonja Kimpen in haar toenmalige trash programma. “Eén blik in de ijskast en ik zeg wie jij bent”, kan een andere dooddoener zijn. Al heeft het wél een grond van waarheid. Daarom werpen we elke maand een blik in de frigo van …? Nieuwsgierig naar de gewoontes van andere gezinnen? Kijk mee in de frigo van slashparent Jenni (33). Wie? Slashparent Jenni huist samen met haar twee überjongetjes August (5) en Felix (2) en haar man Servaas (34) in Halle. Met beiden een drukke job buitenshuis (zij in de uitzendsector, hij als zelfstandige), één schoolgaand kind en één in de kribbe, én ook nog eens een handvol ‘hobby’s’ (zoals het schrijven voor dit fijne magazine, het wekelijks verplicht fitnessuitje, of het vele uren doorbrengen op Instagram, zweert Jenni bij een jenni coppietersstrakke /verrassende /afwisselende planning. Hierin wordt niet alleen opgenomen wie wanneer welk kind gaat ophalen, maar ook wat de pot schaft. in de frigo van slashparent Jenni

Eetgewoontes?

Jenni heeft het grote geluk een hobbykok in huis te hebben en dus nooit zelf in de potten en pannen te moeten roeren. Ze had het lumineuze idee om haar man een abonnement op de ‘Libelle Lekker’ cadeau te doen met Kerst en kijk: elke vrijdagavond wordt er een weekschema opgesteld op basis van receptjes uit het magazine. Er worden vaak nieuwe dingen uitgeprobeerd en het mag ook al eens ‘exotisch’ zijn. Zo is couscous een topper bij alle huisgenoten. Elke week staat er een keertje pasta, vis, vlees én vegetarisch op het menu. Flexitarisme troef dus. En zei Michel Vandenbosch van GAIA niet onlangs dat de flexitariërs de wereld zullen veranderen? De kinderen eten wat de pot schaft, onder het motto ‘wij bepalen wat er aan tafel komt, zij kiezen hoeveel zij eten’. Maar proeven zullen ze. collage frigoIn de frigo:
 • Fruit: Wekelijks appels, bananen, avocado’s en pompelmoezen, aangevuld met fruit van het seizoen. Felix rouwt nog steeds om het feit dat er geen ‘watermeloem’ meer zijn.
 • Groenten: Afhankelijk van wat er op die week op het menu staat. Wortels & kerstomaatjes snacken ze allemaal graag tussendoor.
 • Kazen: Feta, Emmentaler, Brie, Mozzarella, … you name it, they’ve got it (ook soms met een schimmellaagje om eerlijk te zijn, blame Jenni). Ieder heeft z’n favoriet en Jenni eet ze allemaal.
 • Confituur: Omdat het toch net iets gezonder is dan choco. Het standaard zoete broodbeleg voor de kindjes.
 • Charcuterie: Vooral voor de kinderen & Servaas; de vrouw des huizes is niet zo’n grote fan van belegde boterhammen. De zonen zweren bij ‘balletjes’ (of ‘boeletjes’ in de kindermond).
 • Pesto, lookpasta & consoorten: voor een snelle pasta of wokgerecht.
 • Yoghurt: Als ontbijt, voor in de smoothie of soms zelfs als heuse maaltijd voor Servaas (met noten & fruit).
 • (Groei)melk en varianten: Want kleine koters staan ermee op, en gaan ermee slapen.
 • Restjes en/of voorbereidselen: Omdat ze allen vaak pas na 18u thuis zijn, en om toch nog op een deftig uur te kunnen eten, kookt Servaas vaak al ’s morgens.
20171004151219_IMG_1210Jenni & co zijn echter niet heiliger dan de paus. (En hoe heilig is die eigenlijk?) Want bourgondisch bloed kruipt waar het niet gaan kan. Daarom vind je dit ook standaard terug in hun koelkast:
 • Alcohol: Rode of witte wijn, of een streekbier – ze leven tenslotte in de streek van de geuze. (Niet te zien op de foto, maar ze beschikken over een mini-wijnkelder.)
 • Chocolade: Een leven zonder zou zeer moeilijk zijn. Servaas sust zichzelf met de gedachte dat fondant chocolade toch net iets gezonder is dan de melk-versie.
 • Frisdrank: Voor Jenni is wijn niet de echte godendrank, maar wel: Coca Cola. Ze vecht al tegen deze verslaving sinds ze 10 is. Zonder haar dagelijkse portie komt ze de dag (en vooral die venijnige dip tussen 13 & 15 uur) niet door. Ze probeert regelmatig iets gezondere alternatieven uit, zoals appelsaplimonade. But nothing beats that Coke taste.
Ook zin om eens in Maison Slash te staan met jouw frigo? Dat kan! Gewoon mailen naar alloallo@maisonslash.be. Het leven kan zo simpel zijn.