Kaneelkonijntjes voor Pasen, hoe goed klinkt dat?! Kaneelkonijntjes zijn heerlijk origineel, lekker én je leidt je kinderen af van het wachten op die vermaledijde chocolade-eieren die maar pas voor het einde van de vakantie zijn.
Denk aan de gezellige kaneelgeur in huis, en de ooh's en aah's die je te wachten staan wanneer je aan dit recept begint. Kaneelbroodjes zijn al eventjes een hit in Scandinavië. Maar ook wij bij Maison Slash gingen helemaal overstag. Zeker bij het zien van deze ideale Pasen-variant op de blog allrecipes. Want zeg nu zelf: deze kaneelkonijntjes zijn te schattig om niet te sharen, toch?

Wathebjenodig?
Voor het deeg
- 250 ml melk
- 7 g droge gist
- 100 g suiker
- ½ theelepel zout
- 2 theelepels kardemompoeder (optioneel)
- 1 ei
- 100 g boter
- 550 g bloem
Voor de vulling
- 100 g boter
- 70 g bruine suiker
- 2 eetlepels kaneelpoeder
Voor het glazuur
- 3 eetlepels bloemsuiker
- een paar druppels water
Hoemaakjeda?
Het deeg
- Verwarm de melk tot ze lauw is en voeg de droge gist toe.
- Meng de suiker met het zout, de kardemom, het ei en de boter tot een kleverige pasta.
- Giet er al roerend de melk bij.
- Zeef de bloem en voeg deze in één keer toe aan het suikermengsel.
- Meng goed door elkaar met een houten spatel.
- Zodra alle bloem opgenomen is, begin je met je handen te kneden. Mocht het deeg te kleverig zijn, voeg dan nog wat bloem toe. Kneed ongeveer 5 minuten tot je een glad en soepel deeg verkrijgt.
- Leg de deegbal in een kom, dek af met een propere en licht vochtige handdoek en laat op een warme plaats twee uur rijzen.
De vulling en daarna
- Meng voor de vulling de boter met de bruine suiker en het kaneelpoeder.
- Bestuif een proper werkvlak royaal met bloem.
- Neem het deeg uit de kom en klop alle lucht eruit.
- Rol het deeg met behulp van een deegrol uit tot een grote rechthoek van ongeveer 50 bij 35 centimeter.
- Bestrijk het deeg met het suiker-botermengsel en rol het voorzichtig maar strak naar je toe.
- Snijd de dikke worst in stukken van ongeveer 4 centimeter. Neem een rond of vierkant bakblik en schik de deegrolletjes erin. Zorg dat ze elkaar niet raken, zodat ze nog wat ruimte hebben om te rijzen.
- Zet het bakblik afgedekt met folie twee uur op een warme plaats of een nacht in de koelkast.

