We hebben met zijn allen (lees: onze kinderen) weken liggen aftellen naar die verdomde paasklokken. De chocolade liet dit jaar stevig op zich wachten. De kans dat je de chocoladefiguurtjes al serieus beu was tegen paaszondag, zouden we niet vreemd vinden. Smelten die handel, maak er homemade chocopasta van!

Geen idee wat je moet doen met de leftovers van Pasen? Waarom zou je je niet eens wagen aan een homemade chocopasta? Win-win voor iedereen. Je half opgegeten chocolade paashazen zijn zo meteen weggewerkt. (Helemaal kring/loop!) En vanaf nu alleen nog heerlijke en echte chocopasta op de boterham.homemade chocopasta

Wathebjenodig?

  • 150 gr hazelnoten
  • 25 gr cacao
  • 25 gr honing
  • 100 gr pure chocola
  • 50 ml zonnebloem olie   

homemade chocopasta  

hoe doede da?

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Ze hoeven niet bruin te worden, door het roosteren komen er extra smaken vrij.
  • Mix de noten fijn in een keukenmachine.
  • Verwarm de honing. Opgelet dat het niet aaanbrandt
  • Voeg de honing, de cacao en de zonnebloem olie bij de noten. Mix het nog eens door elkaar.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Voeg de gesmolten chocola bij de noten en meng het geheel nog even door elkaar.
  • Giet de hazelnootpasta in een schone pot.

homemade chocopasta  


Geniet ervan!


Fotocredits: yummyhealthyeasy