Je wist het of je wist het niet: maar naast  oprichter van Maison Slash is onze eigenste Anne ook mamavanvijf zot leuke kinderen. Samen duiken ze regelmatig in de keuken voor de heerlijkste en meest super haalbare recepten voor drukbezette gezinnen. Vanaf nu deelt ze haar recepten ook regelmatig hier. Vorige keer maakte ze donuts uit de oven -in hartjesvorm!-, ditmaal scoort ze met hartige parmezaankoekjes. 

Wij mamavanvijf al een beetje kent, weet ondertussen dat haar kinderen niet weg te slaan zijn uit de keuken. De inspiratie die ze opdoen, wil ze dus gerust met jullie delen. Terwijl onze slashparents rustig genieten van een koffie, kunnen de kinderen aan de slag met dit recept. Jaahaa, want het is zo gemakkelijk, dat zelfs een kind het kan! 

Anne gaf dit recept zelf de titel 'koekjes om mee te scoren', want naast lekker zijn ze ook nog eens supermooi! Het oog wil ook wat, nietwaar? Ze liet zich inspireren door een recept uit 'Cadeautjes uit de keuken' van Karolien Vanoppen. De hartige parmezaankoekjes zijn ideaal voor tijdens een echte high tea party! Waar wacht je nog op? 

Wat heb je nodig? 

Voor +/- 20 koekjes 

 • 150g zelfrijzende bloem
 • 40g fijngemalen Parmezaanse kaas 
 • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn of de blaadjes van 1 takje verse rozemarijn
 • Een snuifje zout en peper  
 • 125g koude boter 
 • Verse kruiden om de koekjes te versieren (salie, tijm, rozemarijn,...) 

Oedoededa? 

 1. Doe alle ingrediënten in een kom en doe er de koude boter in kleine blokjes bij. 
 2. Meng met de keukenmachine -of met je handen- tot een bol deeg. Pak het deeg in in plasticfolie en leg minstens een uur in de koelkast. (PS: Je kan het deeg een paar dagen in de koelkast bewaren. Ideaal dus voor slashparents die houden van wat voorbereiding)
 3. Verwarm de oven voor op 175°c 
 4. Rol het deeg uit op een licht bebloemde werktafel en steek er rondjes uit. Tip: een wijnglas is hier ideaal voor! Neem een bakje water en maak de koekjes lichtjes nat met je vinger, zo kan je er gemakkelijk je versieringen op aanbrengen. 
 5. Bak de koekjes 10 minuten in de oven tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze nog even afkoelen op de bakplaat en nadien op een rooster. 
 6. Klaar! Aanvalleeeeeen!