Ondertussen weet je het vast wel al: Onze eigenste Anne is, naast oprichtster van Maison Slash, ook mama van vijf zotleuke tieners. De pubers in haar kot zijn gebeten door het bakvirus en duiken regelmatig de keuken in voor de heerlijkste en meest super haalbare recepten voor drukbezette gezinnen. Zo maakte de bende  al eens donuts, en onlangs scoorden ze met parmezaankoekjes. Wat er deze keer op het menu staat? Easy peasy zandkoekjes! 

Bij Anne thuis is er altijd wel één van de kinderen aan het bakken. De inspiratie die ze daarbij opdoen, delen ze met alle plezier met jou. En als Annes tieners het zonder hulp doen, kunnen jouw koters dat zeker ook! Dus neem er gerust een warme koffie bij, uw huisgenoten maken er voortaan een koekske bij. 

Deze keer inspireert het vrolijke gezin jou met deze easy peasy zandkoekjes. Al jaren aan een stuk knutselen haar kinders de lekkerste creaties in elkaar met dit recept. Deze keer gaan ze voor konijnenkoekjes, superschattig én superlekker! 

Wathebjenodig? 

 • 140g bloem
 • 1 eiwit
 • 60g suiker
 • 170g boter
 • 1 vanillestokje (of vanille-extract) 

Oedoededa? 

 1. Parfumeer de boter met de vanille en kneed de boter mals. 
 2. Voeg de suiker toe en meng tot een gladde massa. 
 3. Doe het eiwit erbij en roer alles om. 
 4. Voeg de bloem toe en meng tot je een mooie bal hebt, verwarm de oven voor op 220°
 5. Rol het deeg uit en steek vormpjes uit (als je die hebt) 
 6. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 8 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.
 7. Je kan de koekjes naar hartenlust versieren zoals we hier deden met wat gesmolten (witte) chocolade (au bain marie, dus in een glazen pot  boven een licht kokende pot water) en een tandenstoker! 
 8. Klaar! Zo makkelijk was het! Let op: de koekjes zijn net zo snel op dan als ze gemaakt zijn, misschien zelfs nog sneller...