Straks ga je feesten en dan liggen er sowieso weer overschotten kaas en stukken lookboter te stinken in jouw frigo. Wees lief met je restjes en doe er iets origineel mee. Maak een zoute en Europese variant van Monkey Bread! Een monkey bread is van oorsprong Amerikaans, en dus niet verrassend een zoet en plakkerig gebak dat er als ontbijt of dessert wordt geserveerd. Wij bedachten een vettige kaasvariant. Daarvoor heb je enkel een niet-gesneden brood nodig, en een oven om in een wip en een knip je disgenoten een easy, lekker en goedkoop diner voor te schotelen (pssst, diëten is voor januari of voor nooit). monkey bread

Wathebjenodig

  • Niet gesneden brood (hoe lekkerder het brood...hoe lekkerder je recept)
  • Restjes kaas, je kan dit met alle soorten doen maar hoe smeuiger hoe mooiere draden je gaat krijgen
  • Lookboter

Hoemaakjeda?

  • Snij het brood in sneden die je niet volledig doorsnijdt, snij daarna in de andere richting
  • Vul het raster op met de in stukken gesneden blokjes kaas
  • Smeer de lookboter over de korst uit en duw het diep in de holten
  • Zet 20 minuten in de oven op 150 graden
  • Serveer onmiddellijk
[caption id="attachment_3306" align="alignnone" width="4032"]20161118_141406 monkey bread[/caption] monkey bread