Bij een heerlijk weertje met een gezellig sfeertje, om en rond de bbq met lekkers erop, hoort -uiteraard- ook een lekker drankje! Ben je niet zo in gepintelier, vind je een gin-tonic al zo keihard van het jaar 2017 of wil je gewoon graag iets fris en lekkers serveren waar je hele gevolg -groot én klein dus- van kan drinken? Dan hebben wij daar een tof boek voor gevonden! 'Mocktails - Verslavend lekkere cocktails zonder alcohol' doet werkelijk wat met de innerlijke mens. Wij maakten -for starters- de munt-ananasspritzer!  Gimme gimme a mocktail after midnight, en ervoor mag ook...

Wathebjenodig?

Voor de compote van gegrilde ananas

  • 1 verse ananas, geschild en in de lengte in plakken gesneden
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 125ml water

Voor de spritzer

  • bruiswater
  • verse ananas, geschild en grof gesneden
  • de compote van gegrilde ananas
  • verse munt
  • wat mooie stukjes ananas voor de garnering

Hoedoededa?


de compote van gegrilde ananas

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Leg de plakken ananas naast elkaar op een bakvel of bakpapier.
  3. Gril de ananas tot hij begint te kleuren.
  4. Doe de suiker erover en laat onder de grill karkamelliseren. (Opgelet, want dat gaat snel!)
  5. Laat afkoelen, pureer in de blender en voeg eventueel wat water toe.

De compote blijft een week tot 10 dagen houdbaar, maar je kan het ook invriezen.

De munt-ananasspritzer

  1. Snij wat muntblaadjes fijn.
  2. Kneus wat ananas met de munt tot een egale laag onder in het glas.
  3. Doe er de ananascompote en ijs bij.
  4. Vul vervolgens het glas met bruiswater.
  5. Serveer met wat extra stukjes ananas en een takje munt.
  6. Roeren en drinken en vullen en roeren en drinken en repeat.

Zin in meer?  In het boek vind je nog massa's andere lekkere mocktails die ons alvast heel erg dorstig maken. Wat dacht je van een Thaise daiquiri, een hibiscus-limoengranita, een spicy sparkling yuzu of een hot toddy?!

Mocktails - Verslavend lekkere cocktails zonder alcohol // Carolin Hwang //uitgeverij Kosmos // €17,50