Maison Slash zet op uw menukaart: de Vistolet, een grappig broodje verantwoorde vis dat niet misstaat op je slashgezinstafel. Kinderen vis laten eten: check. Kinderen duurzame vis laten eten: dubbelcheck. Speciaal voor Bewuste Visweek springt Maison Slash op de viskar en geven we je hier al drie keer zotgoeie Vistolet-spiratie. En ja, we dagen je hierbij uit: wat is jouw ultieme vistolet-recept? 

We kopen al eens een biologisch gekweekte courgette, ons wasproduct is verpakt in bio-afbreekbaar plastic en we nemen onze eigen zakjes mee naar de winkel. Het is van duurzaam, verantwoord, ecologisch, fairtrade, biologisch, organisch en milieuvriendelijk. Ook al kennen we het verschil niet precies, we weten dat het belangrijk is voor de planeet, het milieu en de toekomst van onze kinderen. 

Duurzame vis is ook vis

Want yes, dear. Elke kleine aankoop heeft impact op de wereld. Daarom zetten we met Maison Slash ook graag de schouders onder de Bewuste Visweek. De boodschap is simpel: koop je vis? Zorg dan dat hij  verantwoord gekweekt of duurzaam gevangen is. Dat zie je aan het ASC of MSC -label op de verpakking. 

En als je dan toch al goed bezig bent, zet dat gedrag dan keislim door en maak van je visgerecht meteen iets plezant voor het oog. Wij werkten drie vistolet-recepten uit waarvan wij zeker zijn dat onze partner, kinderen en zelfs schoonouders het  graag op hun bord zouden krijgen. Alledaagse gerechtjes. Gemakkelijke broodjes. Maar dan in een mooi jasje. Een verantwoord mooi jasje. Grappige broodjes duurzame vis. 

Enter de Vistolet op je tafel

Zeg hallo vistolet, en doe lekker creatief mee. Maak één van de drie onderstaande vistolet-recepten en deel ze met #vistolet op je social kanalen. 

VISTOLET MET IGLO FISH STICKS 

a6ps79Q72JFS8UcdsCcsC7xRFcj4HMPVG0358EUU.jpeg

WATHEBJENODIG?

1 pistolet broodje 

3 Iglo Fish Sticks (MSC gecertificeerd)

3 el erwten (vers of diepvries) 

1 el roomkaas 

1 el plantaardige olie 

HOEMAAKJEDA?

Verwarm olie in een pan. Bak de diepvries Iglo Fish Sticks gedurende 8 min. Draai ze regelmatig om.

Breng een bodempje water met de erwtjes aan de kook. Eens het water kookt, laat 5 minuten doorkoken tot de groenten gaar zijn. Giet af en laat even rusten. Mix de erwtjes en roomkaas met een staafmixer.

Snijd de ‘eindjes’ van een lange pistolet af. Snijd daarna een mondje en staartvorm van de andere uit met een klein scherp mes. Snijd beide einden doormidden en besmeer met de erwtenpuree. 

Prik alles op een satéstokje. 

Klaar!

VISTOLET MET ZALM 

76vP0gEFQfHxbzdZ6Blrb94A12i0pIZ1lF6opzS0.jpeg

WATHEBJENODIG?

1 sneetje gerookte zalm (ASC gecertificeerd) 

1 sneetje bruin brood 

1 tl roomkaas 

10 steeltjes bieslook 

peperbolletjes

radijs en komkommer (ter decoratie) 

HOEMAAKJEDA?

Toast een sneetje brood. Snijd een visvorm uit de boterham. Besmeer het vormpje met roomkaas. 

Snijd de gerookte zalm in 4 reepjes. Snijd een breder stuk af voor de staart. Leg de zalm op het sneetje brood. Maak een staart van het bredere stuk. 

Leg de steeltjes bieslook heel dicht bij de zalmreepjes. Maak een oogje van een peperkorrel. 

Klaar!

VISTOLET MET GARNAALTJES 

wYRp5SjtAIgDkQOqHHTg1wwxCGWs1dv0WwLpS98W.jpeg

Wathebjenodig?

50 g garnaaltjes (ASC of MSC gecertificeerd) 

1/2 el mayo 

3 gehalveerde zongedroogde tomaatjes 

1 tl peterselie, fijngehakt 

zout en peper

6 sneetjes toastbrood 

Hoemaakjeda?

Meng garnaaltjes, mayo, tomaatjes en peterselie in een kommetje. Breng op smaak met wat zout en peper. 

Gebruik een uitsteekvorm om visjes uit te drukken uit 6 sneden toastbrood. Gebruik de visjes van brood om boterhammen met garnaalsalade te maken. 

Maak oogjes van zwart sesamzaad. 

Klaar!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met ASC en MSC voor de Bewuste Visweek. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.