Komt er weer een verjaardag aan met een bijhorend stresske voor de klastraktatie of het feestje? Want wat serveer je die koters? Sowieso iets lekkers waar niemand aan kan weerstaan... Pannenkoeken bijvoorbeeld. Wie lust dit niet en zot makkelijk gemaakt, toch? Om aan de schoolpoort niet als boring slashparent versleten te worden, geven we jullie alvast wat tips om de pannenkoek met bruine suiker naar een hoger level te tillen. 

1. Brochette met aardbei, banaan en... pannenkoeken

Als ouder weet je dat je niet vaak de kans krijg om je kinderen fruit te laten eten zonder dat ze er ietwat lastig over doen. Met dit truukske krijg je elk kind aan het smullen en vragen naar meer. En eigenlijk heb je zelfs niet zo veel nodig. Pannenkoeken, aardbei, banaan en wat choco of pindakaas. Zo easy en toch zo een smulboel. Het receptje vind je op Lekker & Simpel.

(Lekker & Simpel)

2. Pannenkoekentaart

Pannenkoeken en taart. Twee van de favoriete dessertjes van kinderen en okay, ook van volwassenen. Onder het motto van beter 2 in de hand dan alles in de lucht, stellen we voor dat je van deze 2 een heerlijke 'combinaciòn' maakt. Duuuus, wat als je zoveel pannenkoeken bakt dat je ze kan stapelen tot een taart? Het antwoord op deze vraag is dat je kind en jijzelf er hoe dan ook heel erg gelukkig mee gaat zijn. Je kan hier zo breed gaan over wat je ertussen smeert en erop legt als je zelf maar wilt!


3. Speelse poffertjes 

Wat is er nog beter dan grote pannenkoeken? Jep, inderdaad! Mini versies. Poffertjes dus. Nu kan je denken dat dat veel te saai is. Wel, ook daar hebben wij een oplossing voor. Het enige dat je nodig hebt, is choco of pindakaas en wat leuke sprinkels. Je smeert de choco op de poffertjes en legt ze in de sprinkels. Makkelijker dan dit kan toch bijna  niet meer. Ahja, want zo'n poffertjes kan je in de supermarkt helemaal kant en klaar kopen! Het is goedkoop, makkelijk en al boven al heerlijk. Triple win, we like! 

(Flair

4. Kokos en banaan pannenkoeken

Een iets gezondere variant van de pannenkoek is de kokos en banaan pannenkoek. Dit omdat er geen toegevoegde suikers in zitten aangezien de banaan en de kokos al zoet genoeg zijn. Fijn wel om je kinderen eens een gezondere variant te kunnen geven op iets waar ze zo verzot op zijn. Daarbovenop zijn ze ook nog eens super snel klaar zodat je nog genoeg tijd vrij hebt in de avond om je met je gezinnetje bezig te houden. Hoe je die pannenkoeken dan precies maakt, vind je hier!

(Lekker & Simpel)

5. Pannenkoeken figuren

Het woord tekenen loopt praktisch samen met kinderen. Het zou dus fantastisch zijn dat ze kunnen tekenen met iets heerlijks als pannenkoeken. Maar we zien hier net wat teveel geknoei, dus gewoon de pannenkoeken bakken in een leuke vorm en ze nadien versieren, lijkt ons het betere plan. Toch?! Een koekenpannenpanneke dat met heel veel thema's in one komt, vind je hier!