Elke maand sturen we minstens 1 keer een slashparent op onderzoek naar #parentfriendly horeca. Deze keer trok Ingrid met haar fijnproevers-zoon naar het Egmontpark in Brussel. Want naar 't schijnt zijn de brunchkes in La Fabrique er zéér de moeite!

De testers

m0Lef23ON7s3iYJ98qvRfdfaxNgpNK9bhRUfDMw0.jpeg

Wat we samen eens zouden gaan doen, dat weekend waarin grote broer al op scoutskamp was vertrokken en het overblijvend kindje zich steendood verveelt? Een museum en wandeling werden héél snel afgekeurd door Jules (8). Want nee hoor, we zouden samen een leuke eetplek testen voor Maison Slash. Dat was helemaal naar de zin van mijn jongste zoon - die al van levensdag 1 een bijzondere focus heeft op eten. (zo van 's ochtends de ogen openen en roepen dat hij honger heeft, en van 's avonds voor slaaptijd al willen weten wat er de volgende dag op het menu staat. Zo'n type.) Een perfect testpubliek dus. 

La Fabrique

8r6bLKs11tSyvSUo0JJmXs3itjBKEcJ0i9UfzFMP.jpeg

La Fabrique is een orangerie gelegen in een erg gezellig parkje tussen de Louizalaan en de Marollen. Helemaal perfect als break, start of einde tijdens een dagje Brussel. Deze eettent staat bekend voor de homemade weekendbrunches, meteen ook de reden waarom wij hier op een zonnige zomerzondag neerstreken. 

Eerste indruk?

gvhjWaF5NhnFriYzAcWOr8tDibHOchTmYKUFWEUU.jpeg

rLHSBZ5Fdio0D2IhGL51YWz04XftYciXjRrocX2W.jpeg

De ligging van La Fabrique in het Egmontpark in Brussel is adembenemend mooi en idyllisch. Echt zo'n droomplekje dat goed verstopt is en die je alleen vindt bij hoogst uitzonderlijke toeval of omdat je insight information hebt. Het interieur én de ligging zijn prach-tig. Lekker in de schaduw en omringd door bomen. En een heerlijk grasveld waar de kinderen kunnen ravotten als jij wat langer wilt blijven zitten.

Bediening

Elk personeelslid die in deze zaak meedraait, werkt kei kei hard. Ze doen echt hun best om je het allerbeste te bieden. Maar eerlijk? Over de graad van vriendelijkheid van de bediening waren we wat teleurgesteld. Ok, we kwamen dan ook nét terug uit Thailand, zowat het meest kindlievend land van de wereld, dus we waren verwend. Maar toch. 

83ujMvRbnmzSJF4QAunmO98VuKHfGH8EFqiNfXCg.jpeg

The Food

De allergrootste reden waarom we hier eens wilden brunchen is precies vanwege de food. Alles bij La Fabrique is homemade. Het eten is er echt van bangelijk hoog niveau. De keuze is ook eindeloos. We startten onze brunch met granola, yoghurt en fruit. Met daarna een à la carte omelet en voor zoon een à la carte pannekoek. Daarna deden we ons tegoed aan zoete taarten en koffiekoeken, en vonden we brood en beleg in alle soorten en maten, met nog een uitgebreide kaas- en charcutterieplank er bovenop. 

uxCtQMFInYeA4T54jYrV0dN5tAgcxXqDCmuq8jAY.jpeg

Eenmaal verteerd en een kilo dikker besteedden we shift twee aan het buffet met zoute gerechten die eerder richting lunch neigen. De lekkerste salades die je zelf niet zou bedenken: met mossels, één met boontjes en huisgemaakt spek, teveel om op te noemen. We hebben sowieso niet alles kunnen proeven. 

 #Parentfriendly?

La Fabrique trekt duidelijk een Brussels internationaal publiek aan, en blijkt een populaire plek te zijn voor gezinnen die op een gezellige manier even willen bijpraten. Aan koetsen en baby's ook geen gebrek. Je voelt je hier dus mét kinderen perfect op je gemak. 

Ook de omgeving in het park is uiteraard de moeite. En ook mooi meegenomen, voor de weekendbrunch is er een aangepaste prijs voor kinderen. 12 euro voor kinderen <12 jaar, 29 euro voor volwassenen. Niet goedkoop, maar je hebt er à volonté homemade lekkernijen voor. 

cnfLaE1dywnIeZgF8iHlgh6P8oVZbx7yfgYjG7CK.jpeg

Nog een tip. Bij de volwassenen-formule zit er een glas champagne of verse sap inbegrepen in de prijs. Om een onduidelijke reden is dat niet zo bij kinderen (dat van die sap, niet de champagne hé). Negeer de drankkaart met de klassieke Looza-sapjes. Want bij het buffet staat er infused water en zijn verschillende soorten melk te verkrijgen!

jITAo2wFXRboo6Pxesnh723pggHEOlijLjuYDhws.jpeg

Extra punten voor?

Sowieso het kader én de kwaliteit van het eten. Als je een fijnproevers-kind hebt zoals de onze is écht lekker eten altijd een meerwaarde.

Er is trouwens ook gedacht aan een gluten-, lactosevrij en vegetarisch aanbod. En alles is seizoensgebonden!

Praktisch

Laatste tip: kom op tijd of reserveer. Maar kom toch sowieso op tijd. Wij kwamen rustig binnenwandelen rond 10u30 en hadden het geluk dat iemand net had geannuleerd. Het eerste half uur genoten we van de rust, maar rond 11u was het best druk. Ik veronderstel dat het na 12u30 weer wat rustiger wordt, maar dat kunnen we niet bevestigen :-) Brunchen kan je van 10u30 tot 15u30. 


La Fabrique en ville

Egmontpark

Waterloolaan 44

1000 Brussel

www.lafabriqueresto.be