Elke maand sturen we minstens 1 keer een slashparent op onderzoek naar #parentfriendly horeca. Dat Brussel tal van verborgen pareltjes heeft wisten wij al langer. En of we die graag delen? Dazalwelzijn!

DE TESTERS

Servaas en Jenni, bon vivants van het eerste uur, die doordeweeks geen grote ontbijters zijn, maar een langgerekte brunch in het weekend wel kunnen smaken. Geflankeerd door hun twee zoontjes, August (5) en Felix (3). Een olijk maar bij momenten nogal explosief duo. Om dus überhaupt ietwat van een langgerekte brunch te kunnen spreken (met de nadruk dus op LANG) genieten eetadresjes met wat speelruimte de voorkeur.

LE GARAGE A MANGER

Jaren geleden startte Joël Geismar met één van de eerste foodtrucks (nog lang voor de hype volledig uitbrak), El Camion. Hij besloot om een oude garage in Elsene om te toveren tot de sedentaire aanvulling van zijn foodtruck. De zaak, die zich onder de boekenwinkel Pêle-Mêle bevindt, ligt in een supergezellige buurt waar je de ene hippe horecazaak na de andere kunt vinden.

Le Garage à Manger past helemaal in het rijtje thuis: Joël nam een interieurarchitect onder de arm en toverde de garage om tot een vintage ontmoetingsplaats waar jong én oud welkom zijn. Denk dus niet aan enkele vermufte kinderboeken die ergens in een vergeten hoek liggen rond te slingeren, maar een heuse caravan waar je koters naar hartenlust kunnen spelen, en vooral ruimte, veel ruimte.


EERSTE INDRUK

Het restaurant bevindt zich onder straatniveau, wat betekent dat je bij het binnenstappen meteen de volledige ruimte kan overschouwen. Een open keuken, vintage tegeltjes, overal gezellige comfy sofa’s, een boekenkast met platen van Lange Jojo (vooral in het Brusselse een begrip, fans van Anderlecht zullen ‘Anderlecht Champion’ wel kennen maar hij zou blijkbaar ook een WK-lied gelanceerd hebben. Dit volledig terzijde.). Het ‘woonkamergevoel’ is perfect aanwezig en zorgt ervoor dat de grote oppervlakte niet kil aanvoelt.  Het hoeft natuurlijk geen betoog dat onze offspring meteen de caravan in het vizier kreeg. Die zouden we niet snel terugzien. In het weekend komen bijna alleen gezinnen met (jonge) kinderen over de vloer. Geen gesukkel hier met buggy’s of maxi-cosi’s in te krappe ruimtes: een oude garage betekent geen vervelende hoekjes en kanten. Je kan dus al je gerief kwijt zonder iemand te ambeteren, de kinderen kunnen vrij rondhossen en jij hebt de tijd om je latte warm te drinken.

BEDIENING

Reserveren is hier een must, dus bij aankomst word je meteen verwelkomd door een host die je naar je tafel brengt. In het brunchmenu is één warme drank inbegrepen en die werd quasi onmiddellijk opgenomen. Het personeel is heel vriendelijk. Een klein minpunt  is wel dat niemand Nederlands spreekt (hoewel het publiek dat er over de vloer komt zowel Frans- als Nederlandstalig is). Voor € 25 mag je als volwassene à volonté brunchen gedurende 2u (er is een shift om 11, en een om 13u); kinderen betalen € 12.

THE FOOD

Een koud buffet bestaande uit homemade granola (die veruit één van de beste is die ik ooit gegeten heb), scones, briochebrood, caramelchoco (ook yummie) en allerhande confituren. Daarnaast heb je een uitgebreide warme variant met usuals zoals spek & eieren, maar ook wat meer originele dingen zoals polentafrietjes of gepocheerde eitjes met een kaas-slagroomsaus (klinkt niet erg smakelijk als je het zo leest, maar dat is het wel!) Wat ons betreft een klein tikkeltje overpriced, maar dat is Brussel. En ik heb er wat extra euro’s voor over om mijn latte warm te kunnen drinken.
#PARENTFRIENDLY?

Ja, zeker dus, er is heel wat te doen voor de kinderen (boeken, speeltafel, bankje) en je merkt aan alles dat de zaak er is voor jonge gezinnen. Er hangt een gezellige sfeer van keuvelende ouders en kirrende kinderen, zonder knorrende bediening.

EXTRA PUNTEN VOOR?

Het feit dat ze lokale, organische en biologische producten gebruiken. En dat je een deel daarvan ook ter plaatse kan aankopen (zoals bieren van lokale bierbrouwers). En de caravan, uiteraard de caravan!

PRAKTISCH

Le Garage à Manger, Washingtonstraat 185, 1050 Elsene. Dagelijks geopend (maandag – vrijdag 10-18u; weekend 10u30-18u)