Zelda? Da’s voor elke parent uit de eighties en
nineties de held uit het gelijknamige Nintendospel. En Zorro? Ja, komaan. Da’s die strakkerd in z’n zwarte pak. Met zo’n fijn moustacheke
en een scherpe degen. En Zelda & Zorro samen? Dat is een plek voor kinderen
en ouders. Want kid- en parentfriendly. Een huis vol spel en avontuur. En taartjes.

In Evergem, achter Gent ligt een oude dekenij die Wendy en Jan ombouwden tot parentfriendly horeca-adresje. Doelpubliek: kinderen en hun slashparents die even nood hebben aan me-time en een escape uit het jachtige leven.

Op een koude dag maar met het zonnetje vallen we binnen bij Zelda & Zorro. We? Dat zijn drie volwassenen en twee kinders + een baby. Binnenvallen is misschien niet het juiste woord, want we hebben al een tijdje geleden gereserveerd. Zelda & Zorro is immers niet altijd open: enkel op woensdag, vrijdagavond en in het weekend kan je reserveren voor één van de vaste formules. Je kan kiezen voor lunch/brunch, een taartenbuffet of een afterwork hapje en drankje.

Taart en spelen in de oude dekenij

De dekenij waarin Zelda & Zorro een plekje vond, is een fantastisch mooi gebouw dat Wendy en Jan in bruikleen hebben tot 2020. De hele benedenverdieping is ingericht als relax- en eetplaats, op de bovenste verdiepingen vinden enkele kleine bedrijfjes een plekje.
Het gebouw is dus niet van hen, maar ze hebben er wel wat werk in verricht. De zitkamer werd aangepakt, behangen en met veel smaak ingericht. Het resultaat mag er zijn: zachte zetels, veel koperen accenten en een warme sfeer.


Naast de zitkamer, waar het taart- en brunchgebeuren zich afspeelt, is er binnen een grote speelkamer en een workshop-room. In die speelkamer? Playmobil en Barbies, Kappla en Lego. Maar ook een heus stapelbed en een tipi, een bureautje en een reuze-Mikadospel. Kasten en laden zijn er om opengetrokken en uitgeladen te worden. En opgeruimd achteraf. 


En oh, er zijn ook grote, nette toiletten én verschoontafel die toegankelijk is voor papa’s. 

Onze tea-time: kidfriendly check!

We komen er aan op een zaterdagnamiddag. Het eerste wat ons opvalt is die mooie zitkamer, ingericht met veel smaak en supergezellig door de knusse zetels en het licht. En het zicht op de grote (speel-)tuin. Buiten start net een kinderfeestje en ook binnen in de hal wordt alles klaargezet om een tweede groep kinderen te ontvangen. We blijken voor de rest de enige ‘gewone’ bezoekers te zijn. Een beetje vreemd om zo alleen in die grote zitkamer te zijn, maar onze twee kinderen zijn intussen al ergens onder/tussen/op/ingekropen en amuseren zich. We nestelen ons in de zetel en krijgen wat meer uitleg over de gang van zaken. Koffie, thee en water zijn er zelf te nemen. De taartjes van het (toch wel wat bescheiden) taartenbuffet staan klaar. Wil je wat anders drinken, dan neem je dat uit de koelkast en je schrijft het op een briefje. Achteraf betaal je dan wat je extra gedronken hebt. Duidelijk. 


We hebben er een paar uurtjes vertoefd. De babydochter kreeg een flesje en de grotere meisjes liepen binnen en buiten, probeerden de spelletjes uit in de speelkamer en mochten in de workshopruimte met klei en kralen aan de slag. De tuin, mét hangmatten, was top! Ze konden er in rondlopen, op een hindernissenbaan klimmen en dus ook in die hangmatten chillen.

100% parentfriendly?

Doordat er zoveel kinderen waren én de deur naar de tuin in de zitkamer was, hadden wij het echt koud. De deur stond vaker open dat dan ze dicht was en de gezellige warmte van in het begin vervloog snel. Ja, er lagen plaids maar ik verkies toch een temperatuur boven 15 graden om van mijn taartje te eten. Toch als ik binnen zit. Ook onze babydochter, die was aangekleed met het idee ‘we zitten toch binnen’, moest haar jasje aan doen.


Met zoveel kinderen in en buiten het huis was er redelijk wat lawaai. Niet dat dat niet mag. Natuurlijk niet. Maar van rustig bijbabbelen en even ‘escape’ van het drukke leven was niet veel sprake meer toen de groepjes kinderen binnen en buiten begonnen te lopen.

Misschien is het op andere momenten rustiger en hadden wij net een dag uitgekozen vol gezonde kinderdrukte. Zelda & Zorro is een leuke plek, met heel wat potentieel. We gingen naar huis met twee moegespeelde meisjes en een vaas van klei met kralen! 


Meer weten over Zelda & Zorro? Neem een kijkje op hun website!