Wat missen we de babbelkes aan het koffiemachien en de snoepautomaat op kantoor! En met al dat thuislunchen zijn we ook een beetje klaar met wat de pot schaft tijdens het middaguur. Om het gemis aan collega's toch wat op te vangen - en omdat we dringend nieuwe highlights in onze dag nodig hebben- schrap de bokes en de soep.  Een troep slashparents in onze Facebookgroep had tonnen inspiratie die we graag met jou delen delen! Dus… wat schaft bij jullie de pot vanmiddag?

Rappekes een wrappeke

Wraps is het codewoord. Hier valt zo veel mee te maken! Eigenlijk maakt het niet uit wat je er tussen legt, het is altijd lekker! Én, iedereen kiest wat die wilt!

Zalm en kruidenkaas of kip met groenten. Het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn hoor!
Hummus, groenten en kikkererwten of falafel voor wie het een beetje specialer wil.
Wraps met pulled pork. Pulled pork kan je zelf klaarmaken, maar is veel werk en het duurt heel lang (moet ongeveer 2 uur in de oven). Thank god kan je het gewoon kant en klaar in de supermarkt vinden! Oef!
Gehaktballetjes en … maakt eigenlijk niet uit wat, gehaktballetjes it is! Een lekker sausje of wat groentjes kan er altijd bij.

Pita'ke op de middag

Hoezo geen pita? Aaah pitaBROOD! Enfin, ook superlekker! Check dit recept van Leentje Kookt. Heel snel en gemakkelijk. Tomaatjes bakken met worcestersaus, oregano en balsamico, spiegeleitje erbij en natuurlijk, het pitabrood. Helemaal iets anders dan een boke met salami. Het ziet er alleszins sup-er-lek-ker uit! 

Gezond én lekker slaatje

Voor wie het wat gezond wil houden maar geen simpele koude plat wilt, probeer eens een salade caprese. Simpelweg wat schijfjes tomaat en mozzarella op een bord leggen en dan wat olijfolie en balsamico over druppelen. YUM!

Of check dit lekker recept van een salade met kikkererwten! 

Avocado is hot!

Avocado zit tegenwoordig in bijna elk gerecht. Wie het niet lust, wordt raar bekeken. En wie het wel lust, eet het waarschijnlijk net iets té vaak! Dus uiteraard kwam het als tip in ons clubke voorbij. Een toastje maken met avocado erop en een spiegel- of gepocheerd eitje. Snel, eenvoudig en oh zo lekker!

Gewoon, maar toch anders

Wil je graag wat variatie in je middageten maar wil je er toch niet teveel moeite in steken? Kies dan voor de gewone dingen zoals pannenkoeken, verloren brood, croque monsieur, stokbrood… 

Of ga toch nog een klein ieniemienie stapje verder. Koude pasta is bijvoorbeeld perfect om restjes van de dag ervoor in te verwerken! Ook hier zijn heel veel verschillende mogelijkheden in en het is mega-simpel. Gewoon bij elkaar gooien!

Ballekes met kriekjes is ook altijd een topgerecht! Wie de kriekjes niet lust kan nog altijd zijn boterham in de saus soppen. Aah, childhood-memories! 

Bagels

Een bagel kan een boterham al snel vervangen. Je kan een bagel eten met alledaags beleg zoals kaas of hesp. Of je kan er ook zalm en kruidenkaas tussen smeren, tomaat en mozzarella, brie en spek... Aanrader! Eerst eventjes in de oven zodat de brie kan smelten! MMMM!

Croquedogs?!

Last but zeker en vast not least was dit inspirerende idee! Een croquedog! Het recept ligt 'm in de naam: een croque monsieur met een hot dog tussen. Raar, maar het intrigeerde ons wel! Uittesten dus!